Loc de joacă la Centrul de Plasament Orlat

Clubul Rotary Sibiu și Rotary Club Hed Westland Olanda le-au făcut o surpriză plăcută copiilor de la Centrul de Plasament Orlat, oferindu-le un loc de joacă întins pe 486 de metri pătrați.

loc de joaca orlatAjutor binevenit

Donația celor de la Rotary a constat în amenajarea unui loc de joacă pentru copiii preșcolari și școlari mici, amplasat în incinta centrului, care conține un balansoar, un carusel, rame cu nisip, o zonă de joacă,  două leagăne de metal și alte echipamente, în valoare totală de aproape 43.000 de lei. „Având în vedere faptul că Centrul de Plasament Orlat este o instituție de asistență socială de tip rezidențial care asigură accesul copiilor și tinerilor aflați în dificultate, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării/integrării familiale și socioprofesionale, aceste donații ne vor sprijini în îmbunătățirea activităților și vor facilita educarea și dezvoltarea corespunzătoare a copiilor”, a apreciat Daniela Neguț, șefa centrului.

Colaborarea continuă

Locul de joacă a fost inaugurat la începutul acestei săptămâni, în prezența conducerii Consiliului Județean Sibiu, a DGASPC Sibiu, dar și a reprezentanților celor două cluburi Rotary. Colaborarea Centrului de Plasament Orlat cu Rotary Club Sibiu, Rotary Club Hed Westland Olanda și Rotary Club Ratingen Germania a început în anul 2013, când rotarienii au donat produse electrocasnice de ultimă generație pentru blocul alimentar, în valoare de aproximativ 34.000 de lei, iar în 2014 au fost donate piese de mobilier în valoare de aproximativ 96.000 de lei. De asemenea, în cursul anului 2015, reprezentanții cluburilor Rotary intenționează să construiască o sală de sport pentru beneficiarii centrului, cu finanțare integrală din partea lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*