Locul unde te întâlnești cu îngerii

Sus, pe Valea Avrigului în drum spre Suru, după câțiva kilometri parcurși pe un drum forestier îți dau întâlnire îngerii. Mari, impunători, puțin arși de soare și bătuți de vânturi puternice, îngerii îți ascultă oricând poveștile.

Create într-o tabără de sculptură de către tinerii talentați de la arte, lucrările îți spun istoria unui colț de rai de pe Valea Avrigului precum și a unei rezervații naturale protejate:

,, Ideea de a crea acest loc mi-a aparținut în totaliate iar sculpturile, munca unor tineri atât de talentați, au rolul de a da viață Cascadei Îngerilor, pensiunii Anna Charisma precum și rezervației naturale protejate Avrig – Scorei – Făgăraș,, , ne-a declarat Bianca Cotora, proprietara pensiunii din zona.

Cu grație, îngerii cadrează cascada care le poartă numele și care are o poveste interesanta și în același timp ciudată. Ferită de ochii multora, Cascada Îngerilor de la Valea Avrigului a luat naștere la sfârșitul anilor 40 când cehii au construit în zona un baraj:

,,  este practic un vechi și dezafectat baraj de acumulare a apei, realizat de cehi în anul 1939, în timpul celui de-al Doilea Raboi Mondial.  Atunci, în zona Mârșa, a fost construit cel mai mare depozit de muniție din sud-estul Europei. Fiind o zonă strategică, acest baraj, alimenta zona cu apă industrială. Deși aflat într-o stare avansată de uzură, acest fost baraj reprezintă astazi o superbă cascadă, dar care poartă în continuare, măiestria și grandoarea unei foste construcții elaborat,,, ne mai spune Bianca Cotora.

Iar pentru ca experiența celor care vor să se întâlnească cu îngerii să fie perfectă, în scurt timp, la poalele Cascadei se va deschide un chalet de cinci stele cu apartamente luxoase, spa, un cigar room, un pavilion de evenimente precum și un restaurant cochet. Turiștii urmează a fi răsfățați cu cele mai gustoase preparate locale și un confort inspirat din tradiția elvețiană: ,,ne adresăm persoanelor care doresc să-și petreacă mult timp în aer liber, în liniste și cărora le plac drumețiile – deoarece cabana este situată într-o zonă înconjurată exclusiv de pădure (fond forestier).  Ne adresăm turiștilor rafinați, cu respect față de natură, publicului roman dornic de a-și petrece concediile în locații selecte pe meleagurile naturale, dar și turistilor străini care se dovedesc a fi foarte exigenți, dornici să viziteze Transilvania,, mărturisește Bianca.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*