Locuri pentru picnic – Municipalitatea contractează amenajarea unor locuri pentru picnic

Strada Tiglarilor

Primele locuri pentru picnic vor fi amenajate pe Oaşa, Aleea Şelimbărului şi Ţiglari

Primăria Sibiu a finalizat procedura de achiziţie pentru contractarea lucrărilor de amenajare a trei locuri pentru picnic în zona străzilor Oaşa, Aleea Şelimbărului şi Ţiglari.

Firma cu care se va semna contractul este SC ROM CAS SRL Sibiu, valoarea lucrărilor fiind de 57.882,91 lei. Termenul de realizare a lucrărilor este de 60 de zile de la emiterea ordinului de începere. „Sibiul nu avea astfel de spaţii de picnic, acestea fiind dorite de sibienii care locuiesc la bloc şi care caută un spaţiu în care să iasă la aer, aproape de locuinţa lor. Realizarea acestor trei locuri de picnic este doar primul pas, anul viitor urmând să cuprindem în lista de investiţii şi alte astfel de spaţii în cartierele sibiene”, promite Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Grătar, mese, dar și foișoare

Locul de picnic din zona străzii Oaşa va fi amenajat într-o locaţie înierbată cu o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp, în apropiere de malul stâng al Văii Săpunului, şi va fi dotat cu un grătar cu patru posturi, patru mese cu câte două bănci fiecare şi coşuri de gunoi. Grătarul va fi amplasat în centru, fiind înconjurat de mesele cu bănci.
Locul de picnic din zona Aleii Şelimbăr va fi de asemenea amenajat pe o suprafaţă cu iarbă de aproximativ 1.000 mp, în apropiere de malul stâng al Văii Săpunului. Acesta va fi echipat în mod asemănător cu cel din zona străzii Oaşa.
Cel din zona străzii Ţiglari va avea o suprafaţă similară şi va fi amplasat pe malul Lacului Binder. În plus faţă de dotările enumerate la celelalte două spaţii, aici se vor construi şi două foişoare din lemn, aşezate pe platforme de beton. Foişoarele vor adăposti două dintre cele patru mese cu bănci prevăzute în proiect.

Garanție: un an

Grătarele vor fi construite din beton armat şi cutii metalice. Mesele şi băncile vor avea structură metalică cu blaturi şi feţe de lemn. „Garanţia oferită de constructor pentru aceste echipamente este de 12 luni, dar nu include degradările în urma distrugerilor intenţionate. Prin urmare, îi invităm pe sibieni să se bucure de aceste locuri de picnic, dar îi rugăm să le folosească responsabil“, menționează Mirela Gligore, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu. Ordinul de începere a lucrărilor se va emite la jumătatea lunii septembrie.
Astrid FODOR | primar interimarstrada Oasa 2

„Sibiul nu avea astfel de spaţii de picnic, acestea fiind dorite de sibienii care locuiesc la bloc şi care caută un spaţiu în care să iasă la aer, aproape de locuinţa lor. Realizarea acestor trei locuri de picnic este doar primul pas, anul viitor urmând să cuprindem în lista de investiţii şi alte astfel de spaţii în cartierele sibiene.”

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*