Locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități – în atenția Poliției Locale!

Nesimțirea se pedepsește! Mașinile parcate fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități vor fi ridicate de Poliția Locală, pentru a preveni situațiile în care beneficiarii de drept sunt umiliți.

Un astfel de caz s-a petrecut marți seară, în parcarea hypermarketului Auchan din Sibiu, când șoferul unui Audi i-a „suflat“ cu tupeu locul unei persoane cu dizabilități. „Un Audi A4 argintiu, cu numărul de înmatriculare SB 26 LSM, a venit în timp ce încercam să parchez și s-a instalat. Din el a coborât un domn în jur de 60-65 de ani, mai mic de statură, foarte sprinten și vioi, încât m-am întrebat câtă nesimțire poate exista pe lumea asta! Eram atât de supărată, că tremuram toată… am reușit să fac o fotografie din spate, dar mi-a fost frică să mă pun cu el, fiindcă am probleme locomotorii și nu mă pot apăra. Așa că am stat câteva minute să-mi revin și m-am dus la alt magazin, ce să fac? Mereu sunt probleme, nu e prima dată când pățesc asta“, ne-a povestit Marcela Popa, o cititoare a Mesagerului de Sibiu.

Anul acesta, Poliția Locală Sibiu a aplicat 560 de sancțiuni autovehiculelor parcate neregulamentar și fără drept pe locurile de parcare cu folosință exclusivă rezervate mașinilor care transportă persoane cu dizabilități. Având în vedere că amenzile nu par să descurajeze acest tip de parcare neregulamentară, în ședința din luna septembrie Consiliul Local Sibiu a aprobat un proiect de hotărâre prin care se împuternicesc agenții Poliției Locale Sibiu să ridice mașinile parcate neregulamentar în aceste spații de parcare speciale. Taxele de ridicare, transport și depozitare a acestor autovehicule sunt aceleași specificate de HCL 79/2017 pentru autovehiculele parcate neregulamentar pe carosabil: 350 de lei pentru ridicare, 100 de lei pentru transport și 150 de lei pentru fiecare zi de depozitare. Pe lângă măsura ridicării mașinii, această contravenție se va sancționa cu o amendă între 200 și 1.000 de lei.

„Primăria Sibiu și Poliția Locală atenționează participanții la trafic că au obligația să respecte aceste locuri cu folosință exclusivă și, mai ales, au datoria să respecte persoanele cu dizabilități care au nevoie de aceste spații de parcare“, avertizează reprezentanții municipalității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*