Proiectul de extindere, modernizare şi dotare a şcolii generale nr. 18 din Sibiu este un proiect finanţat din fonduri structurale, valoarea lucrărilor fiind de aproape 2,73 milioane de lei. Lucrările la acest obiectiv au început în luna octombrie a anului trecut. Până în prezent, constructorul a ridicat noul corp de clădire care creează încă cinci săli de clasă şi a avansat în executarea lucrărilor de reabilitare a corpului existent de clădire.

Urmează finisajele

Instalaţiile sanitare, electrice şi termice, precum şi lucrările efective de construire sunt finalizate în proporţie de 90%. Corpul nou de clădire, format din parter şi două etaje, a fost deja ridicat, inclusiv acoperişul. Constructorul va efectua în continuare lucrări de montare a parchetului, de izolare, montarea corpurilor de iluminat, finisaje şi zugrăveli, urmează să monteze şi să pună în funcţiune centrala termică şi va executa amenajările exterioare. În ceea ce priveşte dotările, procedura de achiziţie pentru table, echipamente IT şi instalaţii pentru laboratorul fonetic este în curs.

Bani europeni

Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat la sfârşitul lunii septembrie 2012, valoarea acestuia fiind de 2.728.001 de lei (cu TVA inclus), finanţarea provenind din fonduri structurale. Constructorul care a adjudecat acest contract în urma procedurii de achiziţie este SC Internaţional FBS Holding SRL din Zalău. Firma s-a angajat prin contract ca în termen de nouă luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor să finalizeze toate etapele de extindere şi modernizare a unităţii de învăţământ înscrise în contract. Termenul de execuţie a lucrărilor este 22 iulie 2013.

Vom avea o şcoală nouă“

Şcoala gimnazială nr 18 din Sibiu este singura unitate din judeţ care beneficiază de modernizare printr-un proiect pe fonduri europene, dar şi singura unde, din cauza lucrărilor desfăşurate în timpul anului şcolar, s-a impus mutarea cursurilor, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean. „În 19 septembrie, vom avea o şcoală nouă“, se declară optimist directorul unităţii, Cornel Ţichindelean. Fondurile nerambursabile sunt alocate în cadrul domeniului major de intervenţie care vizează investiţiile în infrastructura educaţională, în cadrul Programului Operaţional Regional. Cofinanţarea municipalităţii este de doar 87.000 de lei.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*