Lucrările de modernizare de la școala „Regina Maria”, amânate până la vacanța de vară

Lucrările de mansardare parțială a Școlii „Regina Maria” vor începe în 15 iunie, pentru „confortul și siguranța elevilor și pentru buna desfășurare a orelor de curs”, anunță municipalitatea sibiană.

Contractul pentru lucrările de mansardare a corpului B al clădirii în care funcționează școala „Regina Maria” a fost semnat de Primăria Sibiu la începutul acestui an. Pentru organizarea șantierului, constructorul, direcțiunea școlii și reprezentanți ai părinților s-au întâlnit pentru a stabili măsurile necesare în vederea desfășurării în bune condiții a orelor de curs.

În urma discuțiilor, s-a convenit că, din punctul de vedere al activității didactice și al siguranței elevilor, lucrările de construcție este bine să înceapă în 15 iunie, după încheierea anului școlar, potrivit biroului de presă al Primăriei Sibiu. Astfel, Primăria a acceptat această variantă și urmează să modifice contractul prin decalarea termenului de execuție a lucrărilor, se mai arată în comunicatul municipalității. Astfel, pe parcursul vacanței de vară se va ridica mansarda, iar din septembrie vor fi executate lucrări de amenajări interioare și compartimentări, mai ușor de gestionat și care permit desfășurarea în bune condiții a procesului educațional.

“Am acceptat propunerea pentru că prioritară este siguranța copiilor și desfășurarea orelor de curs în condiții normale. Chiar dacă se amână cu 3 luni începerea lucrărilor, constructorul va depune toate eforturile pentru a finaliza mansarda până la sfârșitul anului”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Prin mansardarea clădirii se vor elimina orele de după amiaza.

Contractul de lucrări are o valoare de 2,48 milioane lei, fonduri provenite din bugetul local.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*