Lucrările la străzi, în toi

Societatea de Drumuri şi Prestări Construcţii (DPC) S.A. a finalizat deja lucrările pe străzile Dimitrie Anghel şi Lămâiţei. Pe Dimitrie Anghel a fost turnat stratul de uzură, a fost reabilitată reţeaua de apă şi canalizare şi au fost refăcute straturile rutiere, trotuarele şi bordurile. Investiţia pentru această stradă s-a ridicat la peste 560.000 de lei. Pentru Lămâiţei, lucrările au început în luna februarie şi au constat în repararea trotuarelor, carosabilului şi a u fost marcate zonele verzi. Costul lucrărilor a depăşit 440.000 lei. Lucrările continuă şi pe Calea Turnişorului cu săpătura generală pe tronsonul dintre strada Frigorigerului şi Şoseaua Alba Iulia. În cartierul Tineretului se lucrează la infrastructură pe străzile Deventer, Berlin şi Aleea Tonitza. Pe Viitorului au început lucrările la canalizarea pluvială, la gurile de deversare, la trotuare şi pista pentru biciclişti.

În reparaţii

Primele straturi de asfalt urmează să fie turnate la podul de peste Cibin, acolo unde  a fost finalizată infrastructura podului. În prezent, structura de beton pentru carosabilul podului a fost turnată, a fost aşezată hidroizolaţia şi urmează să se toarne straturile asfaltice. Constructorul lucrează în acelaşi timp şi la aleile pietonale de sub pod, la zidul de sprijin şi la scările de acces. Vor fi realizate apoi şi racordurile cu străzile adiacente podului. De luni, intră în reparaţii şi strada Nicolaus Olahus, unde se va reface carosabilul. Aici, DPC va freza stratul asfaltic de suprafaţă atât de pe carosabil, cât şi de pe trotuare. Lucrările vor fi finalizate în aproximativ două săptămâni, iar traficul nu va fi închis în acest timp. De asemenea, în următoarele luni vor începe lucrările pe încă 12 străzi. Este vorba despre Reşiţa, Maşiniştilor, Tudor Arghezi, Dobrogei, Gh. Şoima, George Topârceanu, Gheorghe Asachi, strada Măgheranului, strada Teilor, care au fost deja licitate sau în procedură de licitaţie şi Calea Poplăcii, Calea Cisnădiei şi Calea Guşteriţei, care urmează să fie licitate până la sfârşitul acestei luni.

 

Pe datorie

 

În ceea ce priveşte străzile refăcute cu ajutorul împrumuturilor de la BERD, un număr de 19 străzi se afla în lucru. Lucrările sunt avansate pe străzile Anina, Popovici Bănăţeanu, Moreni, Gh. Doja, Saligny, Horia şi Cimitirului pe tronsonul dintre Bielz şi D.D. Roşca. Printr-un al treilea împrumut BERD, municipalitatea asigură reparaţia capitală a viaductului Gara Mică, executată de asocierea de firme Sinecon/Geiger Transilvania/CON-A/Wilhelm Geiger GmbH. Contractul are o valoare de 1,62 milioane de euro şi va dura 12 luni. Alţi 831.000 de euro au fost alocaţi pentru pachetul de străzi Guşteriţa – străzile Reşiţa şi Maşiniştilor, unde Comtram SA va lucra timp de opt luni. În cinci luni urmează să fie reabilitată şi strada Teilor, în urma licitaţiei adjudecate de consorţiul Hidroconstrucţia-Universal Business. Valoarea acestui contract este de 413.500 euro.

 

 

4

ani vor avea garanţie străzile Reşiţa, Maşiniştilor şi Teilor

 

Primarul Klaus Iohannis şi constructorii desemnaţi au semnat, miercuri, contractul pentru începerea reparaţiilor capitale la viaductul din Gara Mică, străzile Reşiţa şi Maşiniştilor şi strada Teilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*