Lume, lume, hai la târg! Târgul Olarilor, 5-6 septembrie 2015

DSC_2225  site  Cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan îşi deschide, sâmbătă, porţile pentru a 49-a oară: Târgul Olarilor. După o tradiţie veche de decenii, meşteri din renumite centre de olărit ale României se întâlnesc la Sibiu, în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie.
Deschis iubitorilor de artă ceramică, încă de la primele ore ale dimineţii, târgul olarilor ne îmbie cu oale simple, realizate în cel mai pur stil tradiţional românesc, cu farfurii şi vaze cu motive geometrice, florale sau zoomorfe, dar şi cu obiecte decorative cu tentă modernă, viu colorate şi cu ceramica figurativă. La ediţia din acest an sunt aşteptaţi în jur de 200 de olari şi meşteri în ceramică figurativă, din 31 de judeţe din România şi invitaţi din Ungaria. Astfel, vizitatorii pot observa evoluţia şi preocupările meşterilor olari şi ceramişti de la an la an, noutăţile şi caracteristicile celor mai reprezentative şcoli de olărit din România: Horezu, Corund, Braniştea, Obârşa, Marginea, Oboga şi Vădastra, Baia Mare etc. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.DSC08623 resize
Vă aşteptăm, aşadar, în Piaţa Mare a Sibiului, să cunoaşteţi meşterii olari, să vă târguiţi şi să duceţi acasă roadele talentului şi a muncii acestor meşteri populari, care dau viaţă lutului!

Târgul Olarilor se desfăşoară în Piaţa Mare din Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie 2015, între oreleDSC_2429 , resize 9.00-20.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*