Lumea Dianei: Semperviva, din dragoste pentru natură

Sibianca Diana Brătilă a transformat într-o afacere pasiunea sa de a crea aranjamente florale din licheni și din plante suculente.

Tânăra aranjează cu dibăcie tablouri din licheni și diferite ornamente de interior și de exterior din plante Sempervivum, pe care le comercializează pe Facebook.

Cum a început totul?

Ideea micii sale afaceri a venit din întâmplare. Diana a primit un aranjament din plante suculente pe care l-a refăcut după propria imaginație. „În acel ghiveci, plantele erau foarte înghesuite. Inițial am început să le separ și le-am pus în găletușe separate și m-am documentat despre întreținerea lor. Ulterior am creat mici aranjamente”, explică sibianca. Postând o poză pe pagina de Facebook cu unul dintre micile sale aranjamente, a fost întrebată cât costă și așa a ajuns să comercializeze astfel de plante. Inițial, Proiectul Semperviva a fost dedicat plantelor suculente, însă artista a ales să lucreze și cu licheni, pentru a-și personaliza creațiile.

 

Frumoase și rezistente

Pe lângă impactul pozitiv pe care îl oferă un astfel de aranjament inedit, aceste plante prezintă numeroase calități. Atât lichenii, cât și plantele suculente au o durată ridicată de viață și o rezistență sporită. „Plantele suculente își revin miraculos, se regenerează foarte repede. Un alt avantaj este faptul că sunt foarte ușor de întreținut, este suficient să fie udate o dată pe săptămână”, a menționat Diana. De asemenea, acestea se înmulțesc foarte repede, iar vara înfloresc.

Ce urmează?

Cei care doresc un astfel de aranjament floral sau un tablou de licheni pot accesa pagina Semperviva. Deocamdată, creațiile pot fi achiziționate doar din mediul online, iar livrarea o face Diana. În următoarele luni, tânăra va începe o colaborare cu Sibiu Food Hub. Pe termen lung, dorința tinerei este să își amenajeze un atelier de lucru în care clienții pot vedea plantele înainte de achiziționare și unde pot colabora pentru realizarea aranjamentelor dorite.

Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*