Lunga noapte a culturii! Intrare GRATUITĂ în toate unitățile muzeale ale CNM ASTRA

Imagini FOTO și VIDEO de la Noaptea Muzeelor 2018!

 


ACTUALIZARE: Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar și pentru siguranța dansatorilor implicați, spectacolele de dansuri folclorice programate între orele 18 și 19:30 la Noaptea Muzeelor au fost amânate până la o dată care va fi stabilită ulterior, au anunțat organizatorii.

ACTUALIZARE 2: Momentul de teatru interactiv, programat între orele 18-19 la gospodăria din Hodac(Muzeul in aer liber), a fost mutat în sala Auditorium din Pavilionul Muzeal Multicultural (intrarea principală).


Muzeul ASTRA a pregătit pentru Noaptea Muzeelor (19/20 mai) un program interactiv, care va începe la ora 18 și se va încheia la ora 1 noaptea. Pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber vor cânta Domino și Vama. La Târgul de țară, vizitatorii vor avea parte de cântece și dansuri populare, dar și de demonstrații culinare între orele 18 și 23.

 

foto: Toni photography

Intrarea în toate unitățile Muzeului ASTRA va fi gratuită între orele 18 și 1. Noaptea Muzeelor este un eveniment ajuns la ediția cu numărul XIV. „An de an, aducem la Muzeul ASTRA proiecte interactive prin care promovăm cultura pe plan național, dar și international. Noaptea Muzeelor este, practic, un eveniment prin care noi ne dorim să confirmăm drumul pe care am pornit și anume cel de a transforma Muzeul într-un pol al culturii și al multiculturalității. Va fi cea mai lungă noapte a culturii, dar noi suntem convinși că vizitatorii vor fi alături de noi. Aici, cu siguranță, nu doar că vor admira peisajul, dar vor și înțelege Muzeul ASTRA cu tot ce presupune acesta“, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul CNM ASTRA.

Animații culturale

„Povestea lânii. De la tuns la tors“ este un atelier meșteșugăresc organizat la gospodăria din Poiana, între orele 18-19, iar cei de la Asociația Castrum Novis vor readuce în Muzeul în aer liber atelierele de tras cu arcul, făurit săgeți, confecționat obiecte din piele, fierărie după metode folosite de soldații Imperiului Roman. De asemenea, cei de la Veteris Milites vor organiza ateliere de monetărie, bijuterii, scriere antică și jocuri antice între orele 18 și 21. Cele trei ateliere fac parte din programul „Animă ASTRA“. Totodată, vizitatorii pot fi personaje în poveștile românești ale copilăriei într-un teatru interactiv pus în scenă de către actorii Teatrului Mic din Sibiu (orele 18-19, gospodăria din Hodac). În Pavilionul Muzeal Multicultural vor fi vernisate expozițiile „Atelier. Cale. Târg“, „Schimbări. Changes. Endring“, „Comunitatea mea multiculturală“ și se va desfășura atelierul de țesut la gherghef „Cel mai lung tricolor“.

Sași din Slimnic în port de sărbătoare / fotografie din expoziția „Comunitatea mea multiculturală“

Expoziții

În centrul istoric al Sibiului, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder“, Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11, între orele 18.00 și 00.30, vizitatorii pot vedea expozițiile „Daruri din Epoca de Aur“ și „TRANS/FORM“.

La Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerus“, Casa Artelor, Piața Mică, nr. 21, între orele 18.00 – 00.30, publicul are acces la expoziția „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani“.

DOMINO și Vama

La ora 20, spectacolul va începe pe scena de pe lacul Muzeului în aer liber. Prima formație care va urca pe scenă a deschis ultimele trei ediții ale Nopții Muzeelor în Muzeul Astra. DOMINO reușește să fie o trupă unică în peisajul muzical românesc, datorită combinației de instrumente folosite – țambal, tobe și chitară bas, a prezenței scenice și a felului în care reușește să-și surprindă publicul de fiecare dată. Muzica lor se încadrează în categoria rock-ului alternativ, însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie și mai greu de definit. Trupa e formată din: Romulus Cipariu – țambal, voce, Sebastian Marcovici – chitară bass, voce, Valentin Oancea – tobe și Medve Sandor – trompetă.

foto: Toni photography

Cel mai așteptat concert al serii va începe după ora 21, când pe scenă va urca formația Vama. Acesta este primul concert în Sibiu al trupei fondate de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi după lansarea noului lor album. Realizat în totalitate în limba engleză, pe noul album se regăsesc piese precum „Ghosts at War“ și „Cure-K“, dar și „Memories Now“, primul single de pe acest nou album, al treilea din istoria de 10 ani a formației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*