„Magazin gratis” la Crucea Roșie Sibiu! 40 de sibieni au luat îmbrăcăminte, lenjerie sau jucării donate de cei cu dare de mână

Crucea Roșie filiala Sibiu organizează prima ediție a ”Magazinului Gratis” pentru persoanele nevoiașe din Sibiu.

Prima ediţie a ”Magazinului Gratis” va avea loc pe data de 1 noiembrie, începând cu orele 10.00 și până la orele 16.00, la sediul Crucii Roşii din strada Xenopol nr. 1.

Persoanele nevoiaşe din judeţul Sibiu pot apela la sprijinul Crucii Roșii Sibiu pentru a primi îmbrăcăminte și încălțăminte gratis. Articolele oferite nevoiaşilor au fost donate de sibieni, dar și de fundații cu care Crucea Roşie Sibiu colaborează pentru acest proiect.

“Magazinul Gratis” de la Crucea Roşie Sibiu este locul unde persoanele vulnerabile pot veni să-și aleagă articolele necesare de îmbrăcăminte și încălțăminte. Singura condiție este ca aceste persoane să fie înscrise în baza de date a Crucii Roșii Sibiu, iar pentru aceasă înscriere au nevoie de o copie de buletin și trebuie să se afle într-una din următoarele situații de vulnerabilitate: persoane fără susţinători, aflate în situaţie de sărăcie extremă sau cu o stare de sănătate gravă, persoane cu acces redus la educaţie sau mijloace educaţionale, persoane defavorizate, victime ale violenţei domestice, beneficiari ai sitemului public de asistenţă socială, persoane abuzate, neglijate sau supuse exploatarii de orice fel, persoane care au comis fapte prevăzute de legea penală, persoanele infectate cu HIV şi/sau bolnave de SIDA sau alte boli cronice grave, persoanele aflate în stradă sau în pericol de a-şi pierde locuinţă din motive economice şi/sau psiho-sociale, persoane aparţinând minorităţilor etnice.

UPDATE: Reprezentanții Crucii Roșii Sibiu au anunțat și rezultatele primei ediții a acțiunii „Magazinul Gratis”: „Azi, la magazinul nostru social au fost prezente aproximativ 40 de persoane nevoiașe din Sibiu care și-au ales îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării pentru cei mici și lenjerie de pat. Aceasta va fi o tradiție la Crucea Roșie Sibiu: în prima zi lucrătoare a fiecărei luni îi vom aștepta pe cei mai nevoiași, cu porțile deschise, la magazinul nostru social de unde pot achiziționa gratis atât articole de îmbrăcămite și încâlțăminte cât și articole de uz casnic. Ne vedem pe 5 decembrie 2016!”


14876457_1827989707470772_1347452938815421072_o

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*