„Magicianul” Marian Râlea, invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie

Constantin Chiriac îl va avea ca invitat al conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie, pe actorul Marian Râlea, într-un dialog despre teatru, prietenie și copilărie.

Evenimentul va avea loc vineri, 22 februarie, de la ora 18.00, la Librăria Habitus.

Marian Râlea, în vârstă de 62 ani, este o legendă vie a teatrului și filmului românesc, fiind, de asemenea, și conducător de doctorate în cadrul Școlii Doctorale a Departamentului de Artă Teatrală, Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Absolvent al studiilor Academiei de Teatru și Film, București, în anul 1986 (urmate de un doctorat obținut în 2010 în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București), Marian Râlea s-a afirmat în numeroase filme, precum „Buletin de București” (r. Virgil Calotescu), „Semne în pustiu” (r. Nicolas Masson), „Ministerul Comediei” (r. Horațiu Mălăele), „Luna verde” (r. Alexa Visarion), „Din dragoste cu cele mai bune intenții” și „Domestic” (r. Adrian Sitaru), ori „Sunt o babă comunistă” (r. Stere Gulea). Activitatea sa de actor de teatru a fost recompensată în diverse rânduri, obținând (pe lângă numeroase alte distincții) premiul UNITER pentru Teatrul dedicat copiilor (în 2008), premiul pentru cel mai bun actor de comedie la Festivalul Național de Teatru „I.L. Caragiale” pentru rolul Lysander din spectacolul „Visul unei nopți de vară”, semnat de Alexandru Darie (în 1990), precum și premiul pentru cel mai bun actor al anului, acordat, în 1988, de UNITER pentru rolul Benedict din „Mult zgomot pentru nimic”, spectacol regizat de Dragoș Galgoțiu, pentru rolul Farfuridi din „O scrisoare pierdută”, în regia lui Silviu Purcărete, și pentru rolul Ludovic Deflinul din „Regele Ioan”, în regia lui Grigore Gonța.

Ca actor al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Râlea a făcut parte din distribuția mai multor spectacole marcante, în calitate de actor principal, printre care putem aminti: „Electra, Trilogia evreiască. Experimentul Iov, Trilogia evreiască. Shoah și Trilogia evreiască. Ecleziastul” (regia: Mihai Măniuțiu), „Așteptându-l pe Godot” (regia: Silviu Purcărete), ori „Ultima zi a tinereții” (regia: Yuri Kordonsky).

Conferințele speciale FITS și TNRS sunt organizate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în parteneriat cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Librăria Habitus. Accesul publicului la eveniment va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat