Mai multe zboruri de pe Aeroportul Internaţional Sibiu

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Trei dintre companile care operează deja pe Aeroportul Internaţional Sibiu vor mări frecvența unor zboruri sau chiar vor introduce rute noi, datorită solicitărilor venite din partea sibienilor.

Datorită solicitărilor venite din partea sibienilor, operatorul aerian low-cost Blue Air va deschide o nouă rută, începând cu 27 martie 2016, spre Köln. Zborurile vor fi în zilele de luni şi vineri, la ora 9.35 plecarea din Köln şi la 13.40 plecarea din Sibiu. În ceea ce privește destinația Stuttgart, motivată de creșterea solicitărilor, compania Blue Air a decis suplimentarea frecvențelor operate până în prezent, cu încă un zbor săptămânal, în ziua de duminică. Începând cu data de 27 martie 2016, zborurile spre Stuttgart vor fi în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică, cu plecare la ora 9.00 din Stuttgart şi la 14.35 din Sibiu.

Porţi deschise spre Londra

Şi pentru pasagerii care călătoresc frecvent spre Londra sunt noutăți. Ca urmare a solicitarilor în constantă creștere pentru ruta Sibiu – Londra (Luton), WizzAir a decis să adauge din luna martie 2016 încă două zboruri săptămânale. Noile frecvențe operate de transportatorul low-cost vor fi în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică. Plecarea din Londra (Luton) va fi la ora 19.10, iar din Sibiu la ora 20.55. Ruta spre Londra a fost lansată în Iunie 2014, inițial cu două zboruri pe săptămână, după care numărul de zboruri a fost suplimentat la trei, așa cum operează în prezent.

Necesitate îndeplinită

Eforturile pentru deschiderea de noi rute vor continua, promite managerul aeroportului sibian. „Sporirea frecvenţelor pe rutele Sibiu-Londra și Sibiu-Stuttgart, precum și deschiderea rutei Sibiu-Köln răspunde așteptărilor exprimate de pasageri. Așteptările noastre au fost confirmate, în ceea ce privește potențialul de care dispune aeroportul. Această evoluție ne motivează efortul de a deschide noi rute, beneficiind în acest sens de tot sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu prin acordarea de ajutor de stat companiilor care intenţionează să lanseze zboruri spre destinaţii europene”, afirmă Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.

Marius GÎRDEA | director general AIS

„Sporirea frecvenţelor pe rutele Sibiu-Londra și Sibiu-Stuttgart, precum și deschiderea rutei Sibiu-Köln răspunde așteptărilor exprimate de pasageri. Așteptările noastre au fost confirmate, în ceea ce privește potențialul de care dispune aeroportul. Această evoluție ne motivează efortul de a deschide noi rute, beneficiind în acest sens de tot sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu prin acordarea de ajutor de stat companiilor care intenţionează să lanseze zboruri spre destinaţii europene.”

Margareta LUPU
eta@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*