Mai puține mașini cu probleme tehnice pe șoselele județului Sibiu

_MG_8925Ca urmare a controalelor desfășurate zilnic în trafic, numărul vehiculelor cu probleme tehnice a scăzut cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, în primele 6 luni ale acestui an, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul județului Sibiu, 1.175 de vehicule.

Deficiențe constatate

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor inspectate, 37,19 % au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente. Totodată, 28,43 % au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere. Inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate. Alte vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare), de inspecția tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).
Inspectorii RAR au descoperit și patru autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor periculoase constatate la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Sute de amenzi

În urma acestor controale desfășurate la nivelul județului Sibiu de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în prima jumătate a acestui an, au fost aplicate 299 de amenzi și a fost reținut un permis de conducere și 196 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a gravității defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, a menționat că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*