Grupul Policolor Orgachim anunţă apropierea încheierii perioadei de înscrieri la proiectul care promovează demersul creativ al tinerilor talentaţi din toate centrele universitare din România.

Astfel, studenţii şi tinerii profesionişti se mai pot înscrie în concursul de idei Inspired până la finalul zilei de 6 decembrie, iar mapele de proiect pot fi predate până pe data de 8 decembrie, ora 14:00. Gala de premiere va avea loc în data de 18 decembrie, la Bucureşti, când vor fi anunţaţi şi câştigătorii. Promovarea concursului de idei în mediul academic a avut loc la nivel naţional şi în Bucureşti, Inspired şi Policolor mergând în principalele centre universitare pentru a prezenta tinerilor studenţi mecanismul competiţiei şi temele de celor 10 domenii de concurs: Arhitecture, Interior Design, Graphic Design, Accessories, Fashion Design, Public Relations, Product Design, Dramaturgy, Photography, Illustration.

La sesiunile de prezentare susţinute în peste 20 de facultăţi din ţară şi din capitală au participat în ultimele două  luni mai mult de 800 de studenţi. Caravana Inspired-Policolor a trecut pe rând prin centrele universitare din Iaşi, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timişoara, Arad, dar şi Bucureşti, unde a ajuns la studenţii de la Universitatea Naţională de Arte, Universitatea Hyperion, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion  Mincu”.

Aflat la a şasea ediţie, concursul Inspired este o platformă de lansare pentru tinerii artişti. Iar pentru că inovaţia şi creativitatea stimulează schimbarea, Policolor sprijină Inspired, concurs de idei, din dorinţa de a contribui la şansa dată participan]ilor de a se face remarcaţi. Membrii juriului sunt cu toţii nume importante din industriile abordate prin temele competiţiei. Manifestul pentru schimbare şi culoare al tinerelor talente care participă la această ediţie este încurajat de o companie care sprijină iniţiativa, creşte talente şi investeşte constant în cercetare şi dezvoltare – Policolor. Organizatorii concursului apreciază că până la 6 decembrie vor fi cumulate mai mult de 2.000 de înscrieri. Statisticile preliminare indică faptul că secţiunea Arhitectură  a atras cei mai mulţi concurenţi.

„Suntem aici pentru că preţuim dedicaţia arhitecţilor, designerilor, pictorilor, a tuturor celor se implică activ în promovarea artelor. Admirăm şi încurajăm pe cei care ies din tipare şi ne fac să ne bucurăm de culoare”, a declarat Narcis Obeadă, director general adjunct al Policolor Orgachim.

Unul dintre ţelurile Policolor este acela de a aduce culoarea în tabloul cenuşiu al localităţilor ţării, în condiţiile în care potrivit unui studiu realizat pentru companie alegerile cromatice ale românilor sunt în continuare foarte limitate. În prezent, 65% dintre români aleg albul pentru decorarea interioarelor locuinţei, următoarele culori preferate fiind galben pai şi bej. De cele mai multe ori, deşi ar alege culoarea, teama de felul în care pot fi judecaţi îndepărtează oamenii de  această opţiune. „Vrem să scăpăm de monocromismul, cenuşiul şi ternul urbelor noastre.  Dorim să încurajăm realizarea unei identităţi cromatice moderne pentru fiecare casă, clădire publică, sat sau oraş, în armonie cu tradiţiile noastre naţionale”, a declarat Narcis Obeadă.

Organizat de Asociaţia Inspired, concursul de idei naţional, desfăşurat online pe www.letsgetinspired.ro, promovează şi susţine viitorul profesional al studentilor talentaţi.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.