Maia Morgenstern deschide seria conferințelor speciale FITS și TNRS din această toamnă

Maia Morgenstern, una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și de film din România, va fi prezentă la Sibiu, la prima conferință specială FITS și TNRS din această toamnă.

Împreună cu actorul Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS, va avea un dialog despre libertate și asumare în viața unui artist. Evenimentul va avea loc, ca de fiecare dată, la Habitus, Piața Mică, vineri, 27 septembrie, de la ora 18.00.

Maia Morgenstern / foto: FITS, Sebastian Marcovici

Intrarea publicului la eveniment va fi liberă. Maia Morgenstern s-a născut în București, într-o familie evreiască. A studiat la Academia de Teatru și Film, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. În perioada imediat următoare, a colaborat cu Teatrul Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din „Îngerul albastru”, Kathleen Hogan în „Park Your Car in Harvard Yard”. Din anul 2010, Maia Morgenstern este numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România. În acest an, în cadrul celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Maia Morgenstern a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu.

Premiile „Constantin Chiriac” s-au acordat la Prisăcani

Luni, 16 septembrie, Constantin Chiriac a acordat copiilor din localitatea natală Prisăcani din Județul Iași, premiile care îi poartă numele, pentru al cincilea an consecutiv. Este vorba despre o mențiune (Mirabela Elena Zamfir), trei premii III (Miruna Manoilă, Robert Florian Marițcu, Ionela Rădean), două premii II (Iasmina Mihaela Buruiană, Cosmina Elena Drăgan) și un premiu întâi (Alexandru Cosmin Feraru) cu o valoare cumulată de aproximativ 2.000 de euro.

Constantin Chiriac: „În clipa în care ne întoarcem către pâmântul care ne-a născut, în satul, orașul, orășelul, locul care ne-a dat viață, cu dorința de a face bine oamenilor, în primul rând din acea localitate, sunt convins că lucrurile s-ar dezvolta altfel, s-ar întâmpla altfel.”

În acest an s-au alăturat în acest demers și conf. dr. Victor Costache, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică în cadrul Spitalului European Polisano Sibiu, Celestin Constantin, director general Polisano Sibiu, precum și Polisano, Med Life și Dent Estet România care au contribuit la premiile acestei ediții și au oferit 50 de cadouri, tuturor copiilor din comună, constând în produse de igienă dentară, vouchere pentru servicii medicale și rechizite școlare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*