MAN pregăteşte tehnicienii viitorului

 

MHS Truck & Bus, importatorul vehiculelor comerciale MAN în România, a mai deschis centre moderne de şcolarizare în Sibiu şi Bucureşti. Noul program de instruire oferă tinerilor absolvenţi tehnicieni o experienţă superioară celei acumulate în timpul practicii într-o şcoală profesională, deoarece cuprinde mai multe etape de pregătire, atât în ţară cât şi în Germania. Prima serie de cursanţi a început pregătirea la Sibiu luni, 5 noiembrie.

 

Centrul modern şi funcţional de la Sibiu, reflectă conform aşteptărilor, succesul renumitei mărci de camioane şi autobuze. ”Cota de piaţă a camioanelor MAN a depăşit în septembrie 26 la sută”, a declarat cu mândrie Michael Schmidt, Preşedintele MHS Truck & Bus. Însa acum echipa sa are de atins un obiectiv mult mai important. Un central ultramodern de instruire pentru tineri tehnicieni. „Pe măsura succesului pe care îl avem în vânzarea de camioane noi şi rulate, scopul nostru pentru anii următori este să avem o echipă performantă de tehnicieni, astfel încât nimeni să nu poată întreţine şi repara mai bine decât tehnicienii MHS vehiculele pe care noi le comercializăm”, a ţinut să precizeze Jorge Leuschner, CEO al companiei. “Clientul trebuie să simtă că ne pasă de vehiculul său, la fel cum ne pasă şi de afacerea lui”, a completat acesta.

Dotări de ultimă generaţie

Amenajarea celor două centre a presupus o investiţie de 150.000 euro pentru achiziţia de modele de motoare, de cutii de viteze, de şasiuri, mijloace tehnologice pentru practică, dar şi material didactic pentru orele de curs. Fiecare sală de curs este dotată cu 14 calculatoare pentru cursanţii care vor învăţa aplicarea corectă a programelor MAN. Toate aceste dotări vor fi utilizate de trainerii proprii, dar şi de către cei din Germania, pentru perfecţionarea competenţelor celor peste 100 de tehnicieni care lucrează în prezent pentru firmă. Centrul de training MHS Truck & Bus vine cu un nou program dedicat tinerilor mecanici, majoritatea veniţi de pe băncile şcolii. Fiecare tânăr cursant, angajat al unui service MHS Truck&Bus din ţară, parcurge un program de opt luni de training, pentru ca în final să devină ”Tehnician MHS”.

Standarde ridicate

Acest program oferă atât cursuri practice cât şi teoretice, pregătitoare pentru toate calificările necesare muncii lor, respectiv electrică şi electronică, mecanică, vopsitorie şi tinichigerie. Ulterior sesiunii de studii teoretice din Sibiu sau Bucureşti, tinerii revin la service-ul la care sunt angajaţi, în Cluj, Constanţa, Otopeni, Timişoara sau Braşov, pentru a pune în practică pentru câteva săptămâni cunoştinţele acumulate. Apoi se întorc pentru următoarea sesiune de curs, într-unul din cele două centre de şcolarizare. “Încercăm să îmbinăm teoria cu practica într-o formă cât mai potrivită pentru tineri, astfel încât să le facă plăcere şi să fie motivaţi să devină cei mai buni în domeniul lor de activitate”, a explicat Karl Schuller, Manager After Sales la MHS Truck&Bus, care este sufletul acestui proiect.

Pregătire polivalentă

Noţiunile dobândite şi puse ulterior în practică la dealer-ul de la care provin, nu se limitează la activitatea de service. Tinerii cursanţi învaţă să lucreze şi în alte domenii cum sunt piesele de schimb sau departamentul de vânzări, unde vor însoţi un reprezentant de vânzări în timpul vizitelor sale la clienţi. Tot în cadrul programului de instruire, vor face practică şi în zona de administraţie, unde vor cunoaşte derularea activităţii financiar-contabile. “Dorim ca aceşti tineri să-şi înceapă activitatea cu un orizont de cunoaştere cât se poate de larg. De aceea recrutăm cei mai buni candidaţi, pentru ca în final să formăm o mai bună echipă de lucru în service-urile noastre. Astfel putem oferi clienţilor noştri serviciile profesionale pe care le merită”, explică Leuschner.

Experienţă peste hotare

La sfârşitul perioadei de studiu, noii “Tehnicieni MHS” vor pleca pentru o săptămână la München, unde au planificate vizite în unităţi de service şi fabrici producătoare din Germania. Jan Kohlmeier, manager la MAN Germania, responsabil pentru piaţa din Romania şi Europa de Est, prezent la deschiderea centrului depregătire de la Sibiu, şi-a confirmat sprijinul în acest sens. „Suntem foarte mulţumiţi de performanţa MHS Truck & Bus în România şi suntem încrezători că acest program de training va ridica organizaţia pe o nouă treaptă, pentru a-şi menţine poziţia de leader pe piaţa de camioane din România. Iar primilor cursanţi, cu siguranţă le vom organiza o primire extraordinară în Germania, în luna mai a anului viitor!”, a conchis acesta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*