Cele mai bune creaţii coregrafice ale formaţiilor studenţeşti de dans se reunesc în acest weekend pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, la Sibiu Dancing Days. Intrarea este liberă.

„Poveştile de dans” prin viaţă pe scena Casei de Cultură a Studenţilor în cadrul celor trei secţiuni: dans contemporan – ce include baletul modern, show revue, dans modern după curente muzicale şi coregrafice noi, teatru-dans şi dans cu soluţii inovatoare şi inedite, secţiunea street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting sau break dance) şi secţiunea dans de caracter cu dansuri folclorice ale altor ţări sau proprii stilizate şi aduse la perfecţionare, dansuri tribale sau de ritual.

 

Emoţii pe note

 

Iubitorii street dance-ului vor putea urmări spectacolul „Cutia cu iluzii”, pus în scenă de formaţia Academic Star din Ploieşti. La secţiunea dans contemporan vor fi prezentate spectacolele „Iubire imposibilă”, al formaţiei Exotic Dreams din Braşov, şi „1+1=3”, al câştigătoarei trofeului de anul trecut al festivalului de dans – Jump In din Cluj-Napoca. Un spectacol plin de ritm şi culoare se anunţă a fi şi cel prezentat de compania de dans Spektar din Kraljevo, Serbia.

 

Oferta sibienă

 

Sibiul va fi reprezentat anul acesta de compania de dans Microbis, care va urca pe scenă cu producţiile „Ultima îmbucătură de dragoste” şi „Hurem – condiţia umană”, ambele înscrise la secţiunea dans contemporan. Un alt moment mult aşteptat este şi acela în care doi dintre cei mai talentaţi dansatori sibieni vor pune în scenă spectacolul care a reprezentat România în această vară la Festivalul Internaţional de Dans din Macao, alături de compania Elegance din Iaşi. „Vă invităm să vă lăsaţi cuceriţi de magia dansului, timp de două seri, vă invităm să vedeţi cum dezvoltăm creativitatea, cum eliberăm spiritual artistic, cum susţinem şi promovăm tinerele talente”, afirmă Liliana Popescu, directoarea Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu. Evenimetul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. Spectacolele vor începe, în fiecare seară, la orele 19.00.

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.