Maratonul sibienilor, pentru o schimbare în bine

Peste două zile va începe selecția proiectelor pentru Maratonul Sibiu 2018, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

foto: Marius Miclea

Ediția de anul acesta va avea loc pe 26 mai. Cel mai mare eveniment sportiv filantropic din țară adună alergători profesioniști și amatori, copii și adulți, ONG-uri, voluntari, instituții și companii locale la o cursă în scop caritabil.

Cursele Maratonului Internațional Sibiu 2018 sunt diversificate, având grade de dificultate diferite: crosul Visma – 5 km, crosul de 10 km, maratonul 42 km, semimaraton 21 km, ștafetă 4×5,3 km, cursele copiilor.

Selecția proiectelor participante se va încheia pe 15 februarie. Înscrierea alergătorilor se poate face în perioada 15 februarie – 7 mai, pe site-ul www.maratonsibiu.ro, iar donațiile se vor încheia în data de 1 iulie.

“Alege o cauză, aleargă pentru aceasta sau susține alergătorul preferat și schimbă comunitatea sibiană în bine!”, transmit organizatorii competiției.

Maratonul Sibiu este organizat în fiecare an, începând cu 2012. La ediția precedentă, au fost înscrise 21 de proiecte comunitare. Aproximativ 3.300 de alergători au luat startul în 27 mai 2017, pentru a susține 21 de cauze, iar peste 4.000 de donatori le-au dat o mână de ajutor. În total, pentru proiectele propuse s-au strâns aproape 475.000 lei.


Georgiana CHIȚIA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*