Maratonul teatral a ținut, timp de 25 de ore, Sibiul treaz

Duminică noaptea, 17 aprilie 2016, s-a încheiat la Sibiu a șasea ediție a maratonului teatral „25 de ore de teatru non – stop”. Săli de spectacole arhipline, atât sala mare a Teatrului Național „Radu Stanca”, Hala Unimat Șelimbăr sau de cafenelele și librăriile din centrul orașului, sute de oameni pe străzi până târziu în noapte, alergând de la o locație la alta, spectacole sold out, peste patru mii de spectatori pe durata celor 25 de ore. Bogdan Saratean - Foto TNRSSibiul a prins viață în acest weekend, când nu mai puțin de 24 de evenimente: spectacole de teatru, workshopuri, expoziții de artă contemporană, proiecții de film, recitaluri de poezie, concerte și conferințe au avut loc în cadrul celei de-a șasea ediții a festivalului. O companie de teatru independent din Rusia și un artist independent din Leeds, Maria Britanie, au participat în acest an la festival. Deschiderea oficială a festivalului a umplut până la refuz sala mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Spectacolul „4 x 4 personaje”, al Teatrului Spiritual București, spectacol ce îl are în distribuție și pe cunoscutul și îndrăgitul actor Ioan Gyuri Pascu, un răsfățat al publicului sibian, s-a jucat sâmbătă, 16 aprilie 2016, la ora 19.00, cu casa închisă. S-a râs mult și s-a aplaudat minute în șir atât pe parcursul spectacolului, cât și la final.

Peste 450 de spectatori la Hala Unimat

La ora 23.30, în Șelimbăr a avut loc la Hala Unimat, în premieră la Sibiu, spectacolul „Reflection” al Lightwave Theatre Company. La eveniment au participat nu mai puțin de 450 de persoane, care au făcut ca hala industrială pusă la dispoziție de Unimat să fie neîncăpătoare pentru tot publicul prezent.

Duminică seara, la ora 18.00, la Teatrul Gong, a fost prezentat spectacolul „Love in a glass of water” al companiei „Herman Sidakov’s School of Drama” Moscova, spectacol care a fost primit cu foarte mult entuziasm de publicul din Sibiu.

 „Clandestino”, cel mai aplaudat spectacol, va fi reluat în continuarea maratonului

În această seară, de la ora 21.00, în Atrium Clasic Caffe (Piața Mică, nr. 16), în continuarea maratonului teatral, va fi reluat unul dintre cele mai aplaudate spectacole din programul acestei ediții. Este vorba despre „Clandestino”, un spectacol de și cu Laurențiu Bănescu și Claudiu Fălămaș. Spectacolul a avut premiera absolută în cadrul maratonului teatral și s-a jucat duminică noaptea (17 aprilie), la ora 1.30, cu sala plină. La spectacol a participat și preotul Constantin Necula, alături de familie.

Succes

„Credem că a fost una dintre cele mai bune ediții de până acum, semn că festivalul nostru a ajuns la maturitate. Am avut anul acesta un public foarte bun. Sălile de spectacol și toate spațiile de joc au fost arhipline până târziu spre dimineață, la ore la care nu speram că vom mai avea mulți spectatori. Am primit mesaje și reacții foarte bune, atât de la artiștii invitați la festival, cât și de la spectatorii pe care i-am întâlnit pe parcursul acestor 25 de ore. Vom începe pregătirile pentru a șaptea ediție cu entuziasm și cu mult optimism. Credem că acest eveniment este deja un brand național și sperăm ca pentru anul viitor să reușim să atragem mai mulți parteneri.”, a declarat Bogdan Sărătean, director festival

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală BIS (BIS Teatru), sub egida EFFE – Europe For Festivals, Festivals For Europe

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat