Marș inedit al motocicliștilor prin centrul Sibiului

Mâine, 22 aprilie, începând cu ora 13.00, peste 200 de motocicliști vor porni într-un marș în municipiul Sibiu în scopul de a deschide sezonul moto 2017, dar și pentru a semnala prezența acestora în trafic. Polițiștii rutieri sibieni se alătură acestui demers, însoțind coloana de motocicliști pe întreg traseul parcurs.

Acestui demers i s-a alăturat și Retromobil Club Romania, care în data de data de 22 aprilie organizează evenimentul de deschidere al sezonului 2017, Retroparada Primăverii. Evenimentul este dedicat vehiculelor istorice, și se desfășoară simultan în 27 de orașe.

foto: 4riders.ro

Peste 200 de motocicliști vor pleca mâine, începând cu ora 13.00, într-un marș în municipiul Sibiu, având ca punct intermediar parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, unde vor rămâne pentru aproximativ o oră. Prin activitatea lor, motocicliștii vor să marcheze deschiderea sezonului moto 2017 dar și să semnaleze prezența lor în trafic.

Polițiștii sibieni au salut acest demers și s-au alăturat evenimentului, context în care vor fi desfășurate mai multe activități de prevenire a accidentelor rutiere. Pe întreg traseul lor, motocicliștii vor fi însoțiți de un echipaj pe motocicletă al Biroului Rutier Sibiu. În parteneriat cu Teatrul ”Radu Stanca” Sibiu, pe zidul acestei instituții vor fi afișate desenele câștigătoare ale concursului de educație rutieră „Prevenție prin artă”, iar pe panoul publicitar vor rula mesaje cu caracter preventiv. În parcarea din zona Teatrului, polițiștii rutieri, alături de motocicliști, vor împărți pliante participanților la trafic și le vor adresa sfaturi în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

 

Încă din anul 2015, Poliția Română a demarat o campanie de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați cu sau fără vinovăție motocicliștii, campanie intitulată „Împarte drumul!”, iar pliantele diseminate conțin mesaje preventive sub forma unor rugăminți ale unui motociclist către un conducător auto, dar și ale unui conducător auto către un motociclist.

Partener în acest eveniment este și Retromobil Club România. Astfel, 60 de vehicule istorice vor pleca mâine, în jurul orei 12.30, din Piața Mare spre parcarea Teatrului „Radu Stanca”, unde se vor întâlni cu polițiștii rutieri și motocicliștii.

În jurul orei 13.30, proprietarii de vehicule istorice vor pleca spre Tălmaciu, iar în jurul orei 14.00 – 14.30, motocicliștii se vor pune din nou în mișcare, continuându-și marșul în municipiul Sibiu.

Traseul motocicliștilor este următorul: parcarea magazinului Penny Market (zona comercială Șelimbăr) – bd. Milea – bd. Coposu – parcarea Teatrului (pauză de aproximativ o oră) – bd. Coposu – sensul giratoriu cu str. Bâlea – Constituției – retur pe  Coposu – Piața  Unirii – str. Șaguna – Șos. Alba Iulia (până la sensul giratoriu cu str. E. A. Bieltz) – retur spre punctul de plecare.

„Le adresăm rugămintea participanților la trafic să respecte coloana de motocicliști, să dea dovadă de înțelegere în trafic și, nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*