Marș pentru educație

O fostă jucătoare de tenis, Raluca Ciulei, revenită recent în România după aproape două decenii petrecute în afara ţării, şi-a propus să străbată peste 600 kilometri pe jos, prin judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti, pentru a promova educaţia şi implicarea activă.

Proiectul „600 +” km pentru educaţie” aparţine Asociaţiei „Love for life”, condusă de fosta sportivă, şi a demarat în această dimineaţă, în curtea Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” din municipiul Bistriţa, de unde Raluca Ciulei a plecat pe jos, însoţită de câţiva voluntari, propunându-şi să oprească în mai multe localităţi, unde să organizeze ateliere gratuite pentru copii pe diverse teme de actualitate.

„Am ales Bistriţa ca punct de plecare pentru că lucrez cu 13-14 şcoli din judeţul Bistriţa-Năsăud, am proiecte aici. Am cele mai multe proiecte în zona rurală din Bistriţa-Năsăud, de aceea pornesc din Bistriţa, şi voi şi trece prin unele din aceste localităţi. Pe lângă joacă şi poveşti, pe lângă să îi întreb ce îşi doresc ei, le las cel puţin un proiect, de exemplu despre fapte bune în comunitatea lor, despre voluntariat, despre grija pentru mediu, despre energia verde”, a declarat Raluca Ciulei, în vârstă de 38 ani, pentru AGERPRES.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul asociaţiei, acest proiect se va încheia peste 21 de zile, în data de 19 august, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar printre ambasadori se numără psihologul Mircea Miclea şi tenismanul Florin Mergea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*