Măsuri excepționale aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu

La Instituția Prefectului – județul Sibiu s-a desfășurat în această dimineață ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea măsurilor excepționale dispuse pentru prevenirea și limitarea unor posibile îmbolnăviri cu coronavirus, precum și legate de viteza de propagare a coronavirusului.

Ședința a fost condusă de subprefectul Rareș Macrea, în calitate de preşedinte al acestui comitet.

Autoritățile au adoptat o hotărâre privind evaluarea de risc, condițiile de aprobare și desfășurare a evenimentelor/întrunirilor publice și competițiilor sportive în județul Sibiu, potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu.

În concordanță cu acest document, Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu primește spre analiză și aprobare toate solicitările pentru evenimente publice și private din județul Sibiu, cu participarea unui număr cuprins între 200 și 1.000 de persoane. Organizatorii de evenimente se vor informa de pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu sau de la registratura DSP Sibiu, str. Gheorghe Barițiu nr. 3, camera nr. 4. După analizarea cererii conform procedurii, în funcție de punctajul întrunit, DSP va formula și transmite răspunsul „avizat favorabil” (sub 20 puncte) sau „avizat nefavorabil” (peste 20 puncte) la adresa din solicitare. În cazul avizului favorabil, solicitantul se prezintă la Direcția de Sănătate Publică pentru primirea avizului și a instrucțiunilor de organizare a evenimentului.

Competițiile sportive programate să se desfășoare în județul Sibiu se vor organiza fără participarea publicului până în data de 31 martie 2020

Odată cu prezentarea Hotărârii nr. 6 din data de 09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru aprobarea Hotărârii nr. 8 din 09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase in România, au fost delegate de subprefectul Macrea instituțiilor județene competente atribuțiile de îndeplinit, în vederea atingerii eficiente a obiectivelor acestei hotărâri.

„El a invederat participanților Ordinul Secretariatului General al Guvernului nr. 600/2018 privind aprobarea Codului controlului intern managerial al entităților publice, Standardul 11-Continuitatea activității, în întocmirea planului de continuitate a activităților în cazul concret de apariție corona-virus și aducerea acestuia la cunoștința Instituției Prefectului-Județul Sibiu”, arată sursa citată.

Hotărârile au fost aprobate în unanimitate, concentrare maximă fiind pusă în continuare pe faptul ca sibienii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. Cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea corona-virusului la linia special dedicată lor +40 21.320.20.20.

Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii este abilitat  să emită hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, membrii având termen de maxim 8 ore de la primirea materialului pentru a propune modificări, perioadă după care hotărârile se consideră adoptate tacit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*