Măsuri la Spitalul Clinic Județean de Urgență, sub conducere militară

De la preluarea conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, activitatea de management s-a desfășurat într-un mod excepțional, generat de contextul epidemiologic existent, transmite col. dr. Constantin – Marinel  Vlase, manager interimar.

Au fost revizuite circuitele funcționale în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare, în concordanță cu capabilitățile nou create pentru ambele sectoare de activitate: cazuistică non-Covid -19 și Covid -19.

S-a mărit capacitatea de producere a oxigenului prin instalarea unei noi stații și s-a extins rețeaua de distribuție, coroborat cu suplimentarea numărului de concentratoare disponibile.

S-a organizat triajul pacienților suspecți/confirmați în Unitatea de Primiri Urgențe într-o nouă locație, aceasta urmând să își dubleze capacitatea cât mai curând posibil în zona modulară și sala sindicală, totodată fiind realizată și evaluarea distinctă radiologică a pacienților din aceste facilități.

S-a extins capacitatea secției de Terapie Intensivă – Covid cu 10 paturi, cu aviz favorabil de principiu al Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Pentru această extindere s-a asigurat personal medico-sanitar specializat, circuite funcționale, sursă de oxigen și back-up energetic.

Reorganizarea activității a implicat și Secția Clinică Boli Infecțioase, lucru concretizat momentan cu reamenajarea demisolului pavilionului ca zonă administrativă verde.

Aceste spații au fost complet igienizate și sunt asigurate facilitățile necesare desfășurării activității specifice.

S-a înaintat către Direcția de Sănătate Publică Sibiu memoriul tehnic și documentația necesară avizării structurii organizatorice și obținerii autorizației sanitare de funcționare.

Sunt în derulare procedurile de achiziție în vederea asigurării stocurilor de materiale sanitare, echipamente de protecție, medicamente și reactivi, care să asigure o autonomie de 30- 60 de zile.

S-au făcut demersurile necesare pentru încadrarea de medici infecționiști, întrucât în această specialitate ne confruntăm cu un deficit major.

Constantin – Marinel  Vlase: Toate demersurile întreprinse până în prezent au scopul de a crește siguranța tuturor, atât a pacienților care se adresează unității spitalicești cât și  personalului propriu. Cu o organizare bună și un grad de operativitate crescut al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, coroborat cu suportul sibienilor privind respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție, putem răspunde cu succes provocărilor acestei pandemii.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*