Medalie de argint pentru Sibiu la faza națională a olimpiadei „Științele Pământului”

Doi elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” au reprezentat Sibiul la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare ”Științele Pământului”, ediția a XXIII-a.

Este vorba despre Raquela Vanessa Drăgan (clasa a XII-a) și Octavian Ianc (clasa a X-a).

După desfășurarea celor opt probe (teorie și practică) susținute la patru discipline (fizică, chimie, biologie și geografie), Octavian Ianc a fost premiat cu mențiune, obținând locul 15 (din 108 elevi participanți), cu un total de 127,12 puncte (28 puncte – biologie, 40 puncte –chimie, 30,5 puncte – fizică și 28,62 puncte – geografie). Totodată, datorită rezultatului cumulat de la fizică, a obținut medalia de argint, iar ca urmare a rezultatului final și criteriilor de selecție specifice, a fost selectat în lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud.

„Menționăm că Octavian Ianc a făcut parte și din echipa ”Quaternion”, echipă ce a obținut premiul III la concursul ”Zero Robotics High School Tournament” organizat de NASA și M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology)”, a adăugat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Olimpiada „Științele Pământului” s-a desfășurat în perioada 1 – 4 februarie la Suceava, fiind organizată de Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat