Membrii cluburilor Lions Brukenthal şi Rotary vin în ajutorul tinerilor artişti sibieni

Sibienii care vizitează Târgul de Crăciun la sfârşit de săptămână sunt invitaţi să doneze pentru secţia de arte plastice a Liceului de Artă.

 

Pentru prima oară, cluburile Lions Brukenthal şi Rotary Sibiu colaborează pentru un proiect nobil, la care participă toţi cei 32 de membri Lions şi cei 47 de rotarieni. „Toţi membrii clubului sunt prezenţi, prin rotaţie, în cele trei zile. Chiar dacă nu participă activ în acţiunea respectivă, participă donând”, explică omul de afaceri Vasile Ştefănuţă, vicepreşedinte I al Lions Brukenthal. Acţiunea a debutat miercuri şi va continua sâmbătă şi duminică, la căsuţa Panalim aflată chiar lângă bradul de Crăciun. „Inedit este faptul că este pentru prima dată când e o acţiune Rotary şi Lions împreună, pentru că, de obicei, cluburile acestea au acelaşi scop, dar sunt independente şi există un fel de animozitate la nivel internaţional între ele. Noi ne-am dat mâna. Fiind împreună, e mai simplu să lucrăm”, consideră Sorin Rotariu, past president Rotary Sibiu. În urma protocolului semnat în 2010, cele două asociaţii îşi doresc să dezvolte împreună şi alte proiecte de interes local.

Donaţii răsplătite

Oricine donează între 3 şi 10 lei va primi o cafea aromată, un ceai fierbinte, un pahar de vin fiert sau o gogoaşă. Sibienii care vor depune în urna special amenajată cel puţin 50 de lei, vor pleca acasă cu câte un cozonac Boromir, iar darurile cele mai generoase, de peste 100 de lei, vor fi răsplătite cu un cozonac şi o sticlă de vin. De asemenea, donatorii pot alege diferite obiecte personalizate cu însemnele lionistice. „Am zis să vedem câţi bani strângem şi, în funcţie de aceasta, conducerea liceului ne dă o listă de materiale de care au ei nevoie şi noi le cumpărăm avantajos, pentru că unul dintre membrii clubului este Ion Tămâian, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Sibiu, care beneficiază de nişte contacte şi nişte reduceri. După vacanţă, copiii le vor găsi”, conchide Rotariu.

Vasile ŞTEFĂNUŢĂ | vicepreşedinte I, Lions Brukenthal: „Anul acesta, am reuşit să mai avem încă una sau două acţiuni împreună, dar aceasta este prima acţiune cu vizibilitate către publicul sibian. Din prima zi, este un real succes.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*