Mesagerul de Sibiu te invită la Festivalul Filmului European!

Vineri, 28 iunie, de la ora 19.00, Festivalul Filmului European debutează în forță la Sibiu cu filmul „Fericit ca Lazăr” / „Lazzaro felice”, în regia lui Alice Rohrwacher.

„Fericit ca Lazăr” spune povestea întâlnirii dintre Lazzaro, un țăran tânăr atât de bun, încât este adesea luat drept neghiob, și Tancredi, un june aristocrat arogant care se plictisește la Inviolata, un cătun izolat, aflat sub stăpânirea cumplitei Marchize Alfonsina de Luna, regina țigaretelor. O prietenie ciudată și improbabilă, care îl ia prin surprindere pe Lazzaro și se sudează când Tancredi îi cere acestuia să-l ajute să-și orchestreze propria răpire. O amiciție atât de prețioasă, care-l va face pe Lazzaro să călătorească în timp.

Producția italiană a fost premiată pentru cel mai bun scenariu la festivalul de film de la Cannes. Filmul va fi proiectat în versiune originală, subtitrată în limba română. Accesul publicului este gratuit.

Gala de deschidere a Festivalului Filmului European va avea loc la Centrul Cultural „Ion Besoiu”.

Mesagerul de Sibiu le oferă cititorilor săi trei invitații la Gală. Fiecare invitație este valabilă pentru două persoane. Pentru a participa la concurs, doritorii se pot înscrie lăsând un comentariu cu textul „FFE23” pe pagina de Facebook a ziarului. Câștigătorii vor fi anunțați în ediția tipărită de vineri, 28 iunie, a ziarului Mesagerul de Sibiu și pe pagina de Facebook.

Ediția cu numărul 23 a Festivalului Filmului European vine cu noutăți organizatorice: modificarea perioadei de desfășurare și inserarea în program a unui weekend de filme europene la Chișinău. Între 28 și 30 iunie, cinefilii sibieni sunt invitați să ia pulsul Europei, la Festivalul Filmului European.


PROGRAM

Vineri, 28 iunie – Gala de deschidere a FFE

  • 19:00 Fericit ca Lazăr / Lazzaro Felice / Happy as Lazzaro – r: Alice Rohrwacher / Italia / 2018 / 120’

Sâmbătă, 29 iunie

  • 14:00 Ieri / Tegnap / Yesterday – r: Bálint Kenyeres / Ungaria / 2018 / 119’
  • 16:30 Fiul Sofiei / O Gios tis Sofias / Son of Sofia – r: Elina Psykou / Grecia / 2017 / 111’
  • 18:30 Femeie în război / Kona fer í stríð / Woman at War – r: Benedikt Erlingsson / Islanda / 2018 / 101’
  • 20:30 Jocuri de putere / El Reino / The Realm – r: Rodrigo Sorogoyen / Spania / 2018 / 122’

Duminică, 30 iunie

  • 15:00 Piciorul meu stâng / My Left Foot: The Story of Christy Brown – r: Jim Sheridan / Irlanda / 1989 / 98’
  • 17:00 Julia / Júlia ist – r: Elena Martín / Spania / 2017 / 96’
  • 19:00 Durerea / La douleur / Memoir of War – r: Emmanuel Finkiel / Franța / 2018 / 126’

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și al Uniunii Cineaștilor din Romania, sub egida EUNIC Romania, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale ale ţărilor europene.

One Comment

  1. Pingback: Sibiu | Ziarul Mesagerul – Festivalul Filmului European revine la Sibiu între 28 și 30 iunie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*