Mesajul Primăriei Sibiu, după ce o asistentă a fost jignită și alungată de vecini

Primăria Sibiu vine cu precizări după ce o asistentă de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost jignită și alungată de vecini, pentru că lucrează într-o secție unde sunt internate persoane infectate cu noul COVID-19.

Primăria precizează că incidentul legat de hărțuirea asistentei ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu nu a avut loc în municipiul Sibiu, ci în comuna Loamneș.

„Facem această precizare clară deoarece știrea a fost difuzată în cele mai multe publicații fără acest detaliu important. Considerăm că lipsa unei documentări temeinice a acestei știri a adus atingere imaginii municipiului Sibiu, un oraș care a arătat mereu și a excelat prin comunitatea sa tolerantă, deschisă și solidară în momente de criză”, transmite Primăria.

Potrivit autorităților, comunitatea municipiului Sibiu s-a mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, în a da o mână de ajutor atât persoanelor aflate în situații dificile în contextul izolării, cât mai ales spitalelor sibiene, un număr mare de firme, persoane fizice și ONG-uri donând pentru dotarea acestora.

„Comunitatea noastră a înțeles rolul major pe care îl are personalul din spitale, acesta fiind prima linie de luptă împotriva acestui virus. Din acest motiv facem tot ce ne stă în putință pentru a-i proteja. Primăria Sibiu condamnă o astfel de atitudine, care considerăm că provine din insuficienta informare cu privire la modalitatea de transmitere a acestui virus și lipsa de empatie pentru semeni. Primăria Sibiu transmite și cu această ocazie respectul și aprecierea față de personalul medico-sanitar”, adaugă Primăria.

Sursa citată menționează că a rezervat trei unități de cazare de tip hotel din Sibiu pentru personal medico-sanitar care interacţionează cu pacienţi şi care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru, ca măsură preventivă împotriva răspândirii virusului. De asemenea, a fost rezervată o unitate de cazare de tip hotel pentru personalul medico-sanitar confirmat cu COVID-19, care nu necesită internarea, prevenind infectarea familiilor acestora.

Asistenta respectivă a fost jignită și alungată de vecini, sâmbătă, pentru că lucrează într-o secție unde sunt internate persoane infectate cu noul COVID-19. Fiica ei a postat pe Facebook imaginile și a transmis că pentru tot ceea ce face mama sa este erou.

Apoi, pompierii din Sibiu au mers la Urgența Spitalului din Sibiu și i-au oferit flori asistentei jignite și alungate de vecini.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*