Meșteri maghiari și sași, alături de cei români la Târgul Olarilor, în anul Centenarului

Sâmbătă, 1 septembrie, și duminică, 2 septembrie, meșterii olari vă invită la târg în Piața Mare din Sibiu.

Cel mai longeviv eveniment cultural al județului, Târgul Olarilor marchează cea de-a 52-a ediție, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri.

După o tradiţie veche de cinci decenii, Sibiul găzduiește în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie, peste 100 de olari, români, maghiari și sași, care vor reprezenta șase şcoli de olărit din România: Obârşa, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare și Corund, precum și invitaţi din Ungaria. Aceştia vor dezvălui tainele modelajului în lut și vor etala oale și ulcele realizate în stil tradiţional, obiecte decorative cu tentă modernă şi ceramică figurativă.

Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului, oferite de Ion Retezeanu, din Găleşoaia, judeţul Gorj. De asemenea, copiii pot deprinde tehnici de bază în modelarea lutului și decorarea ceramicii, în cadrul atelierelor susținute de Ioan Briţă și Carolina Costineanu din Dumbrava, judeţul Timiş, și de reprezentanții atelierului Scout din Nocrich.

Târgul va fi deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 20.00.

Ediția din 2018 a Târgului Olarilor este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*