Mii de sibieni au ieșit în stradă la proteste

În semn de solidaritate cu protestatarii din Capitala și celelalte mari orașe ale țării, câteva mii de sibieni au ales aseară să coboare în stradă și să protesteze pentru mai bine de patru ore. Au luat la pas 14 kilometri începând cu Piața Unirii, Calea Dumbrăvii, Rahovei, Semaforului, Ștefan cel Mare, Bâlea, Bulevardul Spitalelor și au terminat aproape de miezul nopții, terminând în Piața Mare la sediul Primăriei iar apoi la cel al Partidului Social Democrat.

Protestatarii nu s-au opritnici o clipă din cântat sau scandat. Și-au cerut dreptul la libertate, și-au spus părerea despre corupție și le-au urat guvernanților multe.

Deși Comisia de Avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice în Minicipiul Sibiu din cadrul Consiliului Local a avizat protestul între orele 19.00 și 22.00 pe un traseu bine stabilit, acesta nu s-a respectat. În semn de respect pentru Classics For Pleasure, eveniment organizat în Piața Mare, marșul protestatarilor ar fi trebuit să se oprească în Parcul Tineretului, fapt care nu s-a întâmplat. Asta a dus la întreruperea concertului în momentul în care coloanele de protestatari se apropiau de piața centrală a orașului.

Manifestările urmează a avea loc atât astăzi cât și mâine.


Viorica MAIER

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat