Milionar în şah

 

Tribunalul Alba va judeca în data de 15 octombrie recursul DNA la decizia Judecătoriei Aiud, care a admis în urmă cu două săptămâni cererea de liberare condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea, încarcerat în Penitenciarul Aiud de la sfârşitul lunii aprilie, relatează Agerpres. Cererea de recurs a procurorilor DNA a fost înregistrată la Judecătoria Aiud în data de 10 septembrie, iar vineri, dosarul în cauză a fost înregistrat la Tribunalul Alba, care a dispus ca acesta să se soluţioneze la mijlocul lunii octombrie, potrivit Biroului de Informare şi Relaţii Publice.

 

Putea fi liber

 

Condamnat la un an şi şase luni de închisoare, omul de afaceri ar fi putut părăsi deja penitenciarul dacă procurorii nu ar fi făcut recurs la decizia Judecătoriei Aiud, care a admis liberarea condiţionată a lui Ilie Carabulea. O comisie constituită la nivelul conducerii Penitenciarului Aiud a aprobat, la începutul lunii septembrie, propunerea ca Ilie Carabulea să poată fi eliberat condiţionat, acesta având pe perioada detenţiei o bună purtare, nu a avut abateri disciplinare şi a muncit în penitenciar, la bibliotecă, fiindu-i scăzute astfel zile din pedeapsă.

 

Corupţie şi mită

 

La sfârşitul lunii aprilie, Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni de închisoare, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. La câteva ore după această decizie, omul de afaceri a fost dus în detenţie la penitenciarul din Aiud. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, la cinci ani de închisoare cu executare, un fost ofiţer SRI, Tiberiu Popescu, la doi ani şi şase luni de închisoare, Sebastian Cârstea, director la un liceu din Sibiu, şi soţia acestuia, Izabela Cârstea, la un an şi două luni de închisoare. Un alt inculpat a fost achitat, aplicându-i-se o amendă administrativă de 1.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat