Ministru la Sibiu

Ministrul de stat al Afacerilor Interne al Bavariei s-a aflat în vizită la Sibiu. Înaltul oaspete a luat parte la Conferinţă Științifică Internațională a URGS, apoi s-a întâlnit cu primarul Iohannis.

Universitatea Româno-Germană din Sibiu (URGS) a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a 14-a Conferință Științifică Internațională a URGS. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Wilhelm Löhe Hochschule für angewandte Wissenschaften din Fürth, Diakonie Neuendettelsau, Germania, Institutul Internațional de Management (IMI-NOVA) din Moldova și Universite Paris 13. Invitat de onoare al evenimentului a fost Joachim Hermann, ministru de stat al Afacerilor Interne, Construcțiilor și pentru Infrastructură al landului Bavaria, care a primit titlul de senator de onoare al URGS, alături de prof. dr. h. c. Herman Schoenauer, rectorul Diakonie Neuendettelsau din Germania. „Sunt foarte încântat că am primit această onoare de a fi senator de onoare al Universităţii. Am fost prima dată în 2008 aici la Universitate şi la Sibiu în vizită. Folosesc această ocazie să mă informez şi despre situaţia politică actuală de aici, din Sibiu, şi din România“, a explicat Hermann.

Susținere pentru Iohannis

Joachim Hermann a avut o întrevedere şi cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Ministrul bavarez a afirmat că l-ar vota pe Iohannis pentru funcția de preşedinte al României, spunând că o victorie a candidatului ACL ar însemna un succes foarte mare pentru PPE. „Salut alianţa care s-a constituit pentru această campanie prezidenţială. Doresc mult succes preşedintelui, care este la vârf, din partea alianţei. Victoria dvs. pentru Partidul Popular din Europa ar fi un succes foarte mare şi foarte important“, a apreciat politicianul german.
Investiții de succes

Joachim Hermann a declarat că cele 1.400 de firme bavareze care au investit în România sunt mulţumite de aceste investiţii, multe dintre ele în domeniul industriei auto. „Contactele economice dintre Bavaria şi România s-au dezvoltat în ultimul timp pozitiv. Anul trecut, schimburile comerciale între Bavaria şi România au atins o cifră de 3,6 miliarde de euro. Aproximativ 1.400 de firme din Bavaria au relaţii comerciale cu firme din România. Există numeroase firme bavareze care au investit în România, mai ales aici în regiune. Toate firmele pe care le cunosc sunt mulţumite de investiţiile făcute aici. Noi considerăm România un partener stabil şi este foarte important pentru noi să fructificăm relaţiile“, a subliniat ministrul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*