Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în vizită la Sibiu

La invitația președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, împreună cu vicepremierul Raluca Turcan, se vor afla mâine într-o vizită de lucru în județul Sibiu.

Vizita va începe cu o întâlnire alături de reprezentanții din instituții deconcentrate cu atribuții pe agricultură și dezvoltare rurală din județul Sibiu. Întâlnirea va avea loc la Prefectură, iar în cadrul întrevederii se vor purta discuții despre situația agriculturii în județ, principalele provocări, dar și ce soluții există pentru depășirea problemelor cu care se confruntă acest domeniu în prezent.

Ministrul va merge și la Târgul de țară din cadrul Muzeului ASTRA care reunește producători de alimente, artizani și meșteri populari din județul Sibiu, fiind urmată de o întâlnire cu crescătorii de ovine din județul nostru, dar și cu Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu. Aici vor fi dezbătute teme care țin de perspectivele de dezvoltare ale fermierilor, care sunt cele mai bune soluții pentru valorificarea lânii, care sunt oportunitățile de finanțare pentru crescătorii de ovine, dar și cum pot fi valorificate produsele lactate care provin din oierit.

Pentru a arăta și exemple de bună practică din județul nostru, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, alături de vicepremierul României și președinta Consiliului Județean Sibiu vor vizita ferma unuia dintre producătorii din județ care deține o suprafață de teren arabil de 2200 mp, acoperit cu solarii dotate cu sistem central de încălzire, unde cultivă legume cum ar fi: cu tomate, fasole verde, varză, conopidă, gogoșar, salată și ridichi. Produsele sunt valorificate de producător la Piața Volantă Transilvania, care se află în subordinea Consiliului Județean Sibiu. Karpaten Meat va fi următoarea vizită a delegației.

“Dezvoltarea sustenabilă și susținerea producătorilor din județul Sibiu este una dintre prioritățile pe care mizăm și am avut numeroase acțiuni care au contribuit la creșterea acestui sector. Suntem printre primele județe din țară care a introdus gastronomia în Strategia de dezvoltare, și care a definit termenul de <local> pentru impulsionarea consumului. De asemenea,  am creat un compartiment de Dezvoltare durabilă cu scopul de a identifica, promova și susține producători din județ. Vizita dlui. ministru Adrian Oros, precum și a vicepremierului României dna. Raluca Turcan vine în sprijinul eforturilor susținute de a găsi soluții care să promoveze agricultura  românească și dezvoltarea rurală, consumul produselor locale, dar și promovarea lanțurilor scurte de aprovizionare. Toate acestea fac parte din Pactul Verde European, strategie pe care îmi doresc să o aplicăm în județul nostru,” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*