Ministrul Daea spune că a învăţat de la bunicul său valoarea lânii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a spus azi ciobanilor strânşi la un festival în comuna Jina că a învăţat de la bunicul său despre valoarea lânii, care era pusă şi acceptată în trecut drept gaj pentru împrumuturile bancare. 

„Bunicul meu îmi spunea următorul lucru: copile, lâna e gaj pentru bancă. Şi era asigurat un împrumut. Laptele de la oi se adună greu, din vârful muntelui. Carnea oii şi brânza acesteia o mănâncă toţi. Şi bine fac, pentru că este bună şi valoroasă”, le-a explicat ministrul Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Vâlcea şi Argeş, prezenţi la festivalul „Sus pe muntele din Jina”.

Ministrul Daea a petrecut la Jina, alături de pesediștii sibieni / foto: Viorel Arcaș

Discursul ministrului a fost întrerupt de o pană de curent, însă acesta a continuat şi le-a explicat participanţilor la manifestare că „între om şi natură există o legătură strânsă în mod deosebit prin crescătorii de ovine”.  ”Să aveţi grijă de oi şi să aveţi încredere în Guvern”, a adăugat Daea, invitându-i pe oieri să se adreseze autorităţilor pentru a cere bani pentru lână.

Ministrul Agriculturii a fost primit cu aplauze la Jina. El a stat de vorbă cu cei prezenţi şi a ascultat problemele cu care aceştia se confruntă.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*