Ministrul Turismului: Banii europeni nu sunt bani „din meditații”

Ministerul Turismului va promova programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 în baza unui parteneriat încheiat cu Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, potrivit unui comunicat de presă semnat de ministrul Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu.

Bogdan Trif

În documentul citat, Trif o acuză pe liberala Daniela Cîmpean, preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, că nu ar cheltui banii în beneficiul Sibiului. „Doamna Cîmpean de la PNL ar trebui să ştie că banii europeni nu sunt bani „din meditaţii” şi trebuie justificaţi. 8,6 milioane euro sunt banii sibienilor, iar acest proiect are ca principal scop promovarea turistică a Sibiului la nivel european. Să ai tupeul să lansezi un astfel de proiect în alt oraş şi nu în Sibiu mi se pare umilitor la adresa sibienilor. (…) Sunt ministrul Turismului şi ştiu foarte bine activitatea instituţiei pe care o conduc şi vă spun clar că există un act oficial semnat atât de minister cât şi de CJ Sibiu pentru un parteneriat în legătură cu promovarea Sibiului-REG 2019 (copie a acestui parteneriat o puteţi găsi pe pagina de Facebook a PSD Sibiu). E drept că semnarea acestui parteneriat a fost o misiune dificilă pentru colegii mei din minister, care au fost nevoiţi să revină de mai multe ori cu adrese prin care să-i tot reamintească doamnei preşedinte care are de semnat un act pentru promovarea Sibiului”, a declarat Bogdan Trif.

Ministrul Turismului susţine că autorităţile din celelalte judeţe din ţară nu au aflat încă de programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. „Sunt profund dezamăgit de atitudinea preşedintei de la CJ Sibiu şi în ceea ce priveşte absenţa standului judeţului de la cel mai mare târg de turism din România, care a avut loc săptămâna trecută. La deschiderea târgului, chiar m-am oprit la mai multe dintre standurile Consiliilor Judeţene şi am tot sperat că şi Sibiul este reprezentat de autorităţile judeţene, însă din nou am constatat că nimeni din conducerea Sibiului nu dă importanţă potenţialului turistic al acestui judeţ. Nu este normal ca nimeni să nu ştie nimic despre Sibiu – Regiune Gastronomică 2019. Nici măcar pe site nu este postat un calendar al evenimentelor, în plus, degringolada din rândul organizatorilor Sibiu – REG2019 a continuat cu demisia managerului de proiect. Observ cu îngrijorare că PNL Sibiu a moştenit obiceiurile fostului PDL şi pare să cheltuie banii în alte scopuri şi nu în beneficiul Sibiului. În plus, atrag atenţia acestor politicieni amatori că Sibiul nu este scena campaniilor electorale camuflate prin proiecte pe bani europeni”, a spus Bogdan Trif.

Liderul PSD Sibiu „solicită autorităţilor locale care gestionează proiectul să prezinte public lista activităţilor întreprinse până acum în cadrul programului şi sumele alocate pentru fiecare eveniment în parte”. „PSD Sibiu se simte obligat să ia atitudine când atunci sibienii sunt ignoraţi, sfidaţi şi înşelaţi chiar de cei care, după ce au ajuns în fruntea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Sibiu, continuă să îşi bată joc de oamenii care i-au votat şi care cotizează pentru a le plăti salariile lună de lună. Ce fac Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean şi primarul Astrid Fodor pentru sibieni? Răspuns: nimic pe bani europeni. Aşa se traduce mai exact activitatea celor două doamne care, în loc să promoveze Sibiul-Regiune Gastronomică Europeană, mănâncă creveţi la Clubul Diplomatic din Bucureşti, alături de tăticul Iohannis, care a ieşit din vizuina de la Cotroceni ca să lanseze, săptămâna trecută, suvenirul SIBcoin. Aşa au decis mai marii Sibiului să organizeze un eveniment în cadrul proiectului pe bani europeni Sibiu-Regiune Gastronomică 2019. S-au invitat între ei într-un loc select din Bucureşti, s-au înfruptat din cele ai rafinate bucate şi au plecat la Sibiu. Ce au avut de câştigat sibienii? Răspuns: nimic”, a afirmat Trif în comunicatul citat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*