Minunile Ancăi Ciubaciuc

aDesignerul sibian Anca Ciubaciuc şi-a lansat colecţia de unicate lucrate manual. Bijuterii şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte unicat, create manual de o pereche de mâini pricepute, au uimit sibiencele la o lansare oficială care a avut loc miercuri seara la restaurantul „Select“.

4DF6CBKLAKyF-NAZX113eIUWMbd9cMbbPy5Xa6n_x_gColiere, cercei, brăţări, pălării, pantofi şi tot felul de alte obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii au luat ochii doamnelor prezente la lansarea primei colecţii a designerului Anca Ciubaciuc. Obiectele sunt toate confecţionate manual, iar evenimentul reprezintă primul pas dintr-o carieră prevestită cu mulţi ani în urmă. „Evenimentul de astăzi nu este altceva decât o poveste, o poveste pe care demult am vrut s-o scriu. N-a rămas neterminată pentru că toţi cei din jur şi-au dorit mai mult. Şi atunci am zis: «De ce?». Ajungi câteodată să pici de obosit şi să-ţi propui să faci ceea ce îţi place şi să faci o terapie. Şi la îndemnul toturor prietenilor, cunoscuţilor şi nu numai, care au spus «De ce nu ne faci nouă?», m-am pus pe treabă. Am avut îndoieli la un moment dat. E ceva mai… altcumva… şi nu eram sigură. Dar m-a ajutat Dumnezeu să văd că legea atracţiei funcţionează. Am cerut Universului, Universul mi-a dat, iar acum trebuie să fac mai departe”, a explicat artista.

Pasiune din copilărie

DKoxRl2YAU8VA3MEqyxPlndS39Q8myQR8xvj63xZbi8„Inginer ceauşist” prin formare, aşa cum îi place să spună chiar ea, Anca Ciubaciuc a lucrat ca şi economist după decembrie 1989. Însă dintotdeauna a avut această pasiune pentru frumos, pentru a crea frumosul şi a aduce zâmbetul pe chipurile oamenilor. „Am avut această pasiune de când mă ştiu. Încă din şcoala generală, profesoara de desen le spunea părinţilor mei că ar trebui să merg undeva mai departe, în arte. Dar tatăl meu a murit de când eu aveam 10 ani, mama mea nu a putut să ne ţină departe de casă şi atunci am făcut aici, în Sibiu, Facultatea de Inginerie. Culmea, mi-a plăcut mult fizica. Am fost şi sportivă, respectiv campion republican la atletism, dar nu m-am dus nici pe partea cealaltă, deoarece nu m-am putut duce departe de casă. Aşa că mereu am creat frumosul, dar numai pentru mine, numai în momentele de răgaz. Dar de la începutul acestui an am început să lucrez serios. Am trecut printr-o cădere, ca să am timp pentru a renaşte încă o dată. Am citit foarte mult. Mi-am dat seama că drumul meu nu se opreşte aici. Mi-am dat seama că vreau să fac ceea ce mi-am dorit încă de mică. Să fac ceva pentru sufletele oamenilor. Pentru că noi, femeile, trebuie să fim adorate şi iubite”, este de părere designerul Anca Ciubaciuc.

Dincolo de limite

Deocamdată, creaţiile sale pot fi admirate și comandate doar pe Facebook. Însă, cât de curând, designerul îşi va deschide un magazin în care să poată expune şi comercializa aceste creaţii unicat. „Fac de toate: coliere, cercei, brăţări, bijuterii, obiecte de încălţăminte, obiecte vestimentare… unde şi cât de mult mă duce imaginaţia. Nu ştiu dacă am limite”, recunoaşte Anca Ciubaciuc.

Anca CIUBACIUC | designer

„Mereu am creat frumosul, numai pentru mine, numai în momentele de răgaz. Dar de la începutul acestui an am început să lucrez serios. Am trecut printr-o cădere, ca să am timp pentru a renaşte încă o dată.“

v80kh4lTwcKKgH0vCwRXjlBJXA4W5BGifeSQZFMNs0E

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*