Mircea Tiberian la Round Table Sibiu

Unul dintre cele mai cunoscute nume ale jazz-ului românesc și formator a numeroase generații de muzicieni, Mircea Tiberian este invitatul care încheie acest sezon al spectacolelor-conferință Round Table Sibiu.

Evenimentul va avea loc marți, 12 noiembrie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Gong. Despre începuturile sale în lumea jazz-ului, întâlniri, întâmplări care și-au pus amprenta asupra artei sale și despre multe altele publicul este invitat să afle din dialogul purtat cu jurnalista Oana Ciucă Lázár.

Seara va fi completată de recitalul de pian susținut de Mihai Pîțan, unul dintre muzicienii la a căror formare a contribuit inclusiv Mircea Tiberian.

Intrarea va fi liberă, prin rezervarea solicitată la adresa rezervari.ucimr@gmail.com.

Cu o carieră în muzică de peste 40 de ani, Mircea Tiberian este pianist, compozitor, dar și profesor în cadrul Universității Naționale de Muzică din București unde a fondat, și coordonează în prezent, Departamentul de jazz. Este vicepreședintele Asociației Române de Jazz și, totodată, autorul unui „Curriculum de Jazz” pentru liceele de muzică din România. Mircea Tiberian a început studiul pianului de la vârsta de 4 ani, iar la 14 ani a obținut premiul special al juriului la un concurs de pian. Întâlnirea cu Johnny Răducanu este una dintre cele care i-au marcat drumul în cariera impresionantă dedicată muzicii jazz.

Seria de conferințe Round Table își propune să aducă mai aproape de public personalități valoroase ale României care s-au remarcat prin excelelență în domeniul lor de activitate.

Round Table Sibiu s-a desfășurat în acest sezon prin patru ediții lunare, în perioada august – noiembrie. Au fost invitați Lamia Beligan, Caroline Fernolend, Felicia Filip și Cristian Mihăilescu, iar înregistrările se regăsesc pe YouTube, pe canalul EnjoyTV Romania.

Evenimentul va fi transmis în direct prin EnjoyTV Romania, pe Facebook și YouTube.

One Comment

  1. Pingback: Mircea Tiberian la Round Table Sibiu – Made in Transilvania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*