Modernizare pe bani europeni

Municipiul Sibiu a reuşit să atragă finanţare europeană pentru proiecte cu o valoare totală de 569 milioane de lei. Nouă dintre aceste proiecte sunt în desfăşurare, cinci fiind deja finalizate.

Modernizarea Centrului pentru Copii cu Handicap s-a finalizat în aprilie 2013. Cea a străzii Faurului a fost încheiată anul trecut, proiectul având iniţial ca termen de finalizare luna iulie 2013.

Tot în 2012 au fost realizate proiectele „Sibiu Baroc Update“ şi „Formarea continuă şi creşterea calificării profesionale a resurselor umane pentru îmbunătăţirea eficienţei şi eficacităţii organizaţionale a Poliţiei Locale“, iar în 2011 s-a implementat conceptul de administraţie electronică. În total, aproximativ 7,5 milioane de lei au fost astfel absorbiţi prin proiectele municipalităţii.

 

În derulare

Cele nouă proiecte în desfăşurare însumează 188,8 milioane de lei şi se referă la modernizări de străzi şi reţele, construcţia unui viaduct, construcţia unui centru de telemedicină şi modernizarea şi extinderea unei şcoli. Unul dintre acestea are în vedere strada Turnului şi piaţeta Târgu Peştelui şi are ca termen de finalizare luna aprilie a anului 2014, însă lucrările sunt foarte avansate, încât vor fi finalizate anul acesta. „Modernizarea reţelelor de apă şi canal a fost finalizată, iar în prezent se lucrează la structura rutieră. Şi modernizarea străzii Ocnei este foarte aproape de final, cu toate că termenul prevăzut este luna februarie a anului viitor. Reţeaua de apă este deja reabilitată, zona de parcări şi trotuare este finalizată şi se toarnă deja primul strat asfaltic pe carosabil. Constructorul estimează că lucrările se vor finaliza în luna iunie 2013“, a anunţat primarul Klaus Johannis. De finalizarea lucrărilor pe Ocnei depinde începerea reabilitării străzii 9 Mai. Contractul este deja semnat şi are ca termen de execuţie luna aprilie 2014. Un alt proiect aflat în derulare se referă la reabilitarea şi extinderea Şcolii generale nr. 18 până în septembrie 2013, aproximativ 60 la sută dintre lucrări fiind deja finalizate.

În pregătire

Alte trei proiecte se află în diverse stadii care preced execuţia lucrărilor. Se pregăteşte documentaţia pentru achiziţia lucrărilor pentru modernizarea spaţiului public de pe strada Cuptorului. Este în desfăşurare şi procedura de achiziţie pentru contractul de construire a viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu, ofertele urmând să fie deschise în 11 iunie. Proiectul de modernizare a străzilor Măgheranului, Calea Guşteriţei, Macaralei şi Oţelarilor parcurge etapa de evaluare tehnică şi financiară. De asemenea, un proiect important care a obţinut deja finanţarea este construirea Centrului de Cercetare şi Telemedicină în Bolile Neurologice la Copii. În prezent, se evaluează ofertele depuse în vederea atribuirii contractului pentru proiectare şi execuţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*