Modernizare pe fonduri europene

Un sistem de iluminat public în zona porţilor de acces, refacerea împrejmuirii şi implementarea unui sistem video de supraveghere, consolidarea şi repararea a 18.600 mp de alei. De toate acestea va beneficia muzeul în aer liber din Dumbava Sibiului.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, şi vicepreşedintele Ioan Banciu au semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la invitaţia viceprim-ministrului Liviu Dragnea, contractul de finanţare aferent proiectului „Crearea şi modernizarea infrastructurii de valorificare turistică a patrimoniului cultural al muzeului civilizaţiei populare tradiţionale din Dumbrava Sibiului“. Este cel de-al nouălea proiect pe care Consiliul Judeţean îl contractează în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. Proiectul a fost depus spre finanţare pe axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, domeniul de intervenţie 5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizare infrastructurilor.

 

 

 

3 milioane de lei

Obiectivul proiectului constă în modernizarea infrastructurii turistice a patrimoniului cultural al Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale din Dumbrava Sibiului, ceea ce va contribui la creşterea importanţei turismului şi culturii ca factor stimulator al creşterii economice. Proiectul va fi derulat timp de 21 de luni. Investiţiile în infrastructura muzeului în aer liber vor duce la mărirea gradului de satisfacţie a vizitatorilor, creşterea numărului de turişti, precum şi la creşterea gradului de protecţie a patrimoniului, arată iniţiatorii. Astfel, se impune ca necesară şi oportună crearea şi modernizarea infrastructurii de valorificare turistică a patrimoniului cultural din Dumbravă. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de aproximativ 3 milioane de lei, din care 2,95 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat