Moşul, de închiriat

Luna cadourilor a început oficial şi pregătirile pentru sărbători au intrat în linie dreaptă. Cum Crăciunul fără Moş nu-i rupt din poveste, ofertele pentru moşii de închiriat au invadat mica publicitate.

Pentru cei care preţuiesc mai mult timpul liber, Moş Crăciun bate la uşă pe bani

Pentru cei care preţuiesc mai mult timpul liber, Moş Crăciun bate la uşă pe bani

 

Fie că optaţi doar pentru Moş Crăciun sau pentru unul însoţit de crăciuniţe şi spiriduşi, aveţi o mulţime de variante, pentru toate buzunarele. „Costumat într-un costum veridic, Moşul nostru este vesel, dolofan, roşu în obraji şi extrem de blând cu toţi copilaşii. El cere lapte şi prăjituri cu ciocolată, adoră să asculte poezii şi dorinţe ascunse, pe care se grăbeşte să le transmită mai departe spiriduşilor“, sună unul dintre anunţuri. Sau „La noi vă aşteaptă cei mai profesionişti Moşi Crăciuni şi crăciuniţe, începând de la costum şi mergând până la abilităţile de relaţionare cu copiii sau adulţii şi asta pentru că suntem trecuţi prin şcoli de teatru sau muzică!“. În timp ce unii şi-au însuşit an de an rolul de moş, făcând din asta o adevărată meserie, există şi sibieni care sunt la prima încercare. „Cumnatul meu are un magazin şi m-am gândit să-l ajut să-l promoveze, îmbrăcat în Moş Crăciun, şi de aici a pornit totul. Până în prezent, am fost deja la trei grădiniţe, la serbarea copiilor, iar de Crăciun probabil că voi merge la familiile doritoare. Cerere există în această perioadă“, se bucură Florin, unul dintre moşii „de închiriat”.

 

Magia Crăciunului, la preţuri de criză

Dacă doriţi să le faceţi o surpriză celor mici, să se bucure în ajun de vizita unui Moş numai al lor, trebuie să scoateţi din buzunar în jur de 100-150 de lei. Pentru mai mult de jumătate de oră, preţurile cresc până la 250-350 de lei. Un astfel de serviciu este oferit de site-ul www.brazidecraciun.ro, care vine în întâmpinarea celor mai ocupaţi de sărbători şi cu alte oferte, precum: cioplire şi montare brad, decorare interioară, exterioară de Crăciun sau chiar împachetare cadouri. De compania îndrăgitului Moş se pot bucura şi micuţii din grădiniţe, participarea la o serbare pornind de la 30-40 de lei pentru o grupă de copii. Firmele specializate oferă, de asemenea, servicii complete în acest sens, cu Moş, crăciuniţă, poze sau filmări la preţuri începând de la 180 de lei şi ajungând până la 330 de lei. Cea mai costisitoare pare oferta pentru firme, unde închiriatul unui Moş porneşte de la 220 de lei pentru 30 de minute şi poate ajunge până la 550 de lei pentru o oră şi jumătate. Cei interesaţi de astfel de oferte pot afla mai multe detalii pe adresa moscraciun_sibiu@yahoo.com.

 

Moşul umanitar

 

Filiala sibiană a Crucii Roşii oferă şi în acest an moşi de închiriat. Serviciul va fi disponibil începând de săptămâna viitoare, iar banii strânşi vor fi folosiţi în acţiuni umanitare. Anul trecut, tariful practicat de organizaţia sibiană a fost de 50 de lei pentru familii, respectiv 150 de lei pentru grădiniţe, şcoli sau firme.

 

550

de lei poate costa o oră şi jumătate în compania lui Moş Crăciun

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*