Etapa inaugurală a raliului este obligatorie pentru toți participanții înscriși la Red Bull Romaniacs | foto: Sebastian Marcovici

Etapa inaugurală a raliului este obligatorie pentru toți participanții înscriși la Red Bull Romaniacs | foto: Sebastian Marcovici

Pentru montarea obstacolelor artificiale pe bulevardul Corneliu Coposu, organizatorii raliului Red Bull Romaniacs sunt nevoiți să închidă bulevardul de luni, de la ora 10, până joi, la ora 4. În acest timp, echipele tehnice vor amplasa tonele de material necesare desfășurării probei.

 

Participanții la trafic vor fi avertizați de această modificare prin 23 de panouri de atenționare ce vor fi amplasate începând de astăzi în principalele intersecții din oraș. Cei peste 180 de concurenți înscriși în ediția din acest an vor trebui să depășească o serie întreagă de obstacole „imposibile” gândite de Andy Fazekas și echipa Crazy Bike. Cauciucuri, bolovani, nisip, obstacole înșelătoare, trunchiuri de copaci, toate compun un traseu artificial construit în trei zile în inima Sibiului, pe bulevardul Constantin Coposu, locul în care, în fiecare an, se adună elita motociclismului.

 

Nimic nu este ușor

 

Prologul celei mai dure competiții de hard enduro din lume va avea loc miercuri. Etapa inaugurală a raliului este obligatorie pentru toți participanții înscriși la Red Bull Romaniacs. Riderii ce refuză să participe la prolog sunt penalizați cu 45 de minute în prima zi de off-road, ceea ce aproape anulează orice șansă de a termina raliul pe podium. „Prologul nu este o etapă ușoară, dimpotrivă, însă cei care se înscriu la Romaniacs știu că aici nimic nu este ușor. Sunt convins că prologul din acest an va fi unul extrem de spectaculos și de abia așteptăm să îi vedem pe rideri la treabă”, a mărturisit Andy Fazekas, creatorul obstacolelor ce vor fi amplasate în centrul orașului.

 

Cei mai buni

 

Riderii vor avea mai multe sesiuni de acomodare cu traseul și de calificări, miercuri, începând cu ora 12. Finalele vor avea loc la ora 18. Fiecare rider va parcurge traseul de două ori, cel mai bun timp urmând să fie luat în considerare. Câștigătorul prologului, la fiecare clasă, va fi cel care va pleca primul pe traseul off-road. În finală participă cei mai buni 16 rideri din fiecare clasă, Pro, Expert, Expert Team, Hobby și Hobby Team. Prologul ediției de anul trecut a fost câștigat de britanicul Graham Jarvis, cel care avea să câștige întreaga cursă.

 

 

Andy FAZEKAS | organizator

 

„Prologul este partea raliului ce necesită cea mai mare doză de imaginație. În fiecare an încercăm să gândim obstacole noi, cu care să îi surprindem în special pe cei care vin an de an la Sibiu pentru Red Bull Romaniacs.”

 

Modificări în trafic

În perioada 11 iunie, ora 10 – 13 iunie, ora 6, bulevardul va fi închis pe porţiunea dintre strada Independenţei şi strada Berăriei. Pe 13 iunie, între orele 6 şi 22, bulevardul va fi închis complet. Apoi, până pe 14 iunie, ora 4, va fi închisă porţiunea dintre Independenţei şi Berăriei. Parcarea Teatrului va fi închisă în intervalul 10 iunie, ora 1 – 18 iunie, ora 12. Parcarea de la Thalia va fi închisă în 13 iunie.

Tursib îşi va devia rutele în perioada 11 iunie, ora 10 – 14 iunie, ora 4, astfel:

  • pe traseele 12, 13, 22: spre Calea Dumbrăvii se va circula pe Constituţiei – Bâlea –Moldoveanu – Milea – Dumbrăvii; spre Constituţiei se va circula pe Dumbrăvii (blocul plombă) – Revoluţiei – Şt. cel Mare – Bâlea
  • pe traseele 5, 10, 17, 118: spre Victoriei (A. Şaguna) se va circula pe Constituţiei – Bâlea –  Moldoveanu – Milea –  Victoriei (A. Şaguna); spre Constituţiei se va circula pe Victoriei – bloc plombă – Revoluţiei – Şt. cel Mare – Bâlea
  • pe traseul 2: spre V. Aaron se va circula pe Constituţiei – Bâlea – Moldoveanu – Milea; spre Piaţa Cibin se va circula pe Milea – Moldoveanu – Bâlea.

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*