Mozart, sărbătorit la Sibiu printr-un concert al Stagiunii Camerale “Florescu-Fernandez & Friends”

Stagiunea Camerală “Florescu-Fernandez & Friends” îi invită pe melomani să sărbătorească nașterea marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart, într-un concert intitulat „La mulți ani, Mozart!”.

Evenimentul se va desfășura la Sala Oglinzilor a Forumului German, duminică, 27 ianuarie, începând cu ora 17. Lucrări de muzică de cameră din creația lui Mozart vor fi interpretate de muzicienii: Oana Bădescu (flaut), Ciprian Dancu (clarinet), Mihai Andrițcu (vioară), Gabriel Silișteanu (violă), Alina Stavăr (violă), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Karina Fernandez Samodaiev (pian) și Monica Florescu (pian).

Program MozArt

  • Rondo pentru flaut și pian, kv.184
  • Cvartet cu flaut în Re major, kv.285
  • Trio pentru clarinet „Kegelstatt”, kv.498
  • Sonată pentru pian în Do major, kv.545
  • Variațiune pentru pian în Re major, kv.573

Donația sugerată este de 15 lei. „Într-o noapte de iarnă, intr-o zi de marți, 27 ianuarie, din anul 1756, la ora 8 seara, în Salzburg, a avut loc un miracol: s-a născut Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart care în scurt timp va deveni o stea de la răsărit pentru fenomenul muzical: Wolfgang Amadeus Mozart. În doar 35 de ani de viață, Mozart ne-a  dăruit mai mult de 600 de lucrări, între care sunt 21 de opere, 15 misse, peste 50 de simfonii, 27 de concerte pentru pian, 5 concerte pentru vioară, 20 sonate pentru pian, 26 de cvartete pentru corzi și multe, multe altele”, transmit organizatorii.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat