MRU: Alegerea lui Iohannis va conduce la evacuarea aerului viciat din politica românească

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreședinte al ACL, a declarat ieri, într-o conferință de presă la Bacău, că alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României va conduce la „evacuarea aerului viciat și intrarea de aer proaspăt în politica românească”, permițând ca în partide să acceadă „oameni cu biografie profesională ireproșabilă”.

Mihai Răzvan Ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu

„Cetățenii României vor scăpa de o clasă politică profund coruptă, cu legături de influență transpartinice, căpătând încredere în politică prin noi politicieni proveniți dintr-o generație ce o depășește în valoare și entuziasm pe cea care în 1989 avea 30 de ani”, a afirmat Ungureanu.

În context, el a vorbit despre ‘împreunările politice”, care au făcut ca, până în prezent, fiecare partid să fi fost ,,într-un anumit context aliat cu unul din celelalte”. ‘Nu vom repeta greșelile trecutului, acesta e ultimul ceas’, a adăugat Ungureanu.

El s-a arătat „foarte convins” că județele din zona Moldovei vor ieși din ‘sfera roșie în care stau de 25 de ani”. ‘Moldova va face diferența’, a spus liderul ACL. El a ținut, însă, să-și exprime și ,,temerea că votul nu este suficient de bine securizat”, iar actuala putere executivă ,,ar fi gata să profite de imperfecțiunile legislației și de absenteism”, adresând electoratului îndemnul de a veni la urne. El a cerut alegătorilor să fie prudenți în ziua votului în legătură cu exit-pollurile, care ‘sunt manevrate, de cele mai multe ori”.
Comentând declarațiile Elenei Udrea, referitoare la un complot al Serviciului de Informații Externe, care ar fi introdus-o, pentru a compromite, forțat în scandalul EADS, reprezentantul ACL a reliefat că ‘Elena Udrea face afirmații extrem de grave”. ,,Dacă a făcut doar declarații politice, să ne spună. Dacă are informații opozabile în Justiție, este obligată să le prezinte de urgență la Procuratură’, a mai afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*