Muzeul ASTRA: Numărul vizitatorilor din acest an va depăşi 600.000 de persoane

Conducerea Muzeului Astra din Sibiu estimează că până la sfârşitul acestui an numărul vizitatorilor va depăşi cifra de 600.000 de persoane, creşterea fiind cu 31% mai mare, comparativ cu perioada similară din 2016. 

Mai mult de o treime dintre vizitatori sunt turişti străini, cei mai mulţi fiind germani, austrieci şi israelieni. În paralel, se remarcă o creştere a vizitatorilor de peste ocean, din ţări ca SUA şi Canada, Australia, din Japonia şi China, dar şi din Ţările Arabe, potrivit unui comunicat transmis de Muzeul Astra.

“Muzeul este vizitat în proporţie tot mai mare de către turiştii străini. Astfel, aproape 35% din totalul vizitatorilor sunt din afara ţării. Se constată că mulţi dintre românii care lucrează în afara României revin în ţară alături de prieteni din ţara adoptivă şi împărtăşesc cu aceştia atmosfera muzeală, tradiţiile şi obiceiurile româneşti pe care le regăsesc la Muzeul Astra”, se precizează în documentul menţionat.

Din Europa continuă să sosească la Muzeul Astra cele mai multe grupuri organizate, acestea fiind, cu predilecţie, din ţări precum Germania, Austria, Ungaria, în timp ce turiştii din Franţa, Italia şi Marea Britanie optează pentru grupurile restrânse, în principal prieteni şi familie. Totodată, vizitatorii din Polonia, Israel, Cehia, Olanda şi ţările Scandinave prezintă interes pentru muzeul sibian.

“Ne bucură foarte mult această creştere uriaşă, de 31%, a numărului de turişti din cadrul Muzeului Astra din Dumbrava Sibiului şi ne bucurăm, de asemenea, că astfel sunt răsplătite eforturile noastre de a organiza frecvent evenimente pentru public, de promovare şi de păstrare a identităţii româneşti în cea mai pură formă la muzeul nostru. Însă ne dorim tot mai mult şi ambiţia noastră este ca, în viitor, să vorbim despre creşteri de cel puţin două cifre anual”, a menţionat directorul general al Muzeului Astra, Ciprian Ştefan.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat