Muzeul digital, Realitatea virtuală și Fab Lab, împreună în proiectul vizionar Micro Folie

Începând de mâine, 21 octombrie, programul de vizitare al expoziției Micro Folie, deschisă publicului în Casa Artelor, va fi săptămânal, de luni până vineri, între orele 10.00 și 17.00.

Micro-Folie este un proiect cultural vizionar, care propune publicului de toate vârstele trei structuri complementare, fiecare cu propriul său specific: Muzeul digital, Realitatea virtuală și Fab Lab. În FabLab se desfășoară, cu programare, ateliere de pictură sau cusut, în care copiii vor fi asistați de educatori muzeali ai Muzeului ASTRA. Aici, obiectele pictate de către copii sunt create la imprimante 3D, fiind apoi personalizate de către participanții la ateliere.

Foto credit: Paul Baila

Micro-Folie este un proiect cultural conceput de Ministerul Culturii din Franța și coordonat de La Villette. Proiectul a fost adus pentru prima dată în România în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2018 și începând cu 7 iunie 2019 are un sediu permanent în Casa Artelor, situată în Piața Mică. Până în prezent, Micro-Folie a fost  implementat în aproape 200 de orașe din întreaga lume.

Atelierele se fac cu programare, pentru grupuri organizate, pe adresa de mail iulia.basaraba@muzeulastra.com.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*