Nebunie la Slide and Freeze

14 concurente s-au distrat de minune, pe o vreme superbă, la Bikini Race 2017.  Marea câștigătoare a venit pentru concurs din Cluj și va pleca anul acesta într-o excursie all-inclusive la surf în Tenerife

Ediția din acest an a celui mai trăznit concurs în sporturile de iarnă din România a avut de toate. A fost, poate, cea mai completă ediție ca spectacol dintre toate edițiile de până acum ale concursului Slide and Freeze. Peste 200 de spectatori au urcat duminică la Păltiniș să vadă ce le-a mai trecut prin cap temerarilor care nu se tem de un bazin cu apă suficient de rece încât să te gândești de două ori înainte să te apropii pe schiuri de ea. Campionul mondial la parașutism, Alexandru Nicolau, a dat startul nebuniei. Expert la aterizarea la punct fix, Andi a coborât din „ceruri” pe un speedglide, cu schiurile în picioare și a deschis, astfel, inedita competiție.

Trei categorii

Slide and Freeze a fost împărțit și anul acesta pe trei categorii: jump, slide și ambarcațiuni. Schiorii și snowboarderii profesioniști, prezenți în mai toate concursurile tehnice ale sezonului de iarnă, au făcut un adevărat spectacol în proba de sărituri, cu trick-uri complicate dar executate aproape perfect. Victor Bărbulescu – snowboard și Alin Găvozdea – ski, au câștigat proba, cu două backflip-uri de toată frumusețea. 23 de concurenți s-au înscris în categoria slide, având de traversat pe schiuri sau pe placă un lac lung de aproape 10 metri și lat de 6. Startul a fost mutat, progresiv, pentru a departaja concurenții care pe măsură ce avansau în concurs aveau la dispoziție tot mai puțină viteză pentru traversarea lacului. „Domn` profesor” Andy Fazekas a dominat grupa de snowboard iar Andrei Cârciog a câștigat grupa de ski. Andrei a câștigat o pereche de schiuri oferită de Decathlon iar Andy Fazekas o placă de snowboard nou-nouță, pe care a oferit-o unui sportiv cu dizabilități, concurent și el la Slide and Freeze. Nici fetele nu s-au dat în lături de la provocare. Anca Țandrea, câștigătoarea Bikini Race, a revenit în costumul care i-a adus titlul săptămâna trecută și a câștigat categoria și de această dată iar la snowboard, câștigătoare a fost declarată Ana Maria Dragotă.

Ciudățenii plutitoare

Vedeta concursului a fost, însă, întrecerea ambarcațiunilor. 9 echipaje s-au înscris la start iar 8 au intrat în concurs, cu construcții care mai de care mai ciudate. Dragoni chinezești, covoare zburătoare sau corăbii de pirați, pe lac au plutit de toate. Shercozaurul a ajuns cel mai departe și a câștigat locul I, secondat de Dragonul din Carpați și de covorul zburător 1001 de nopți. Primul loc a fost premiat cu 1000 de lei și invitații la Electric Castle, locul secund cu invitații la Airfield Festival iar locul III cu vouchere de cumpărături de la Benjamin.

Sezonul se prelungește cu încă un weekend

Pentru că la sfârșitul săptămânii trecute a nins iar zăpada se prezintă în continuare în condiții foarte bune pentru ski și snowboard, sezonul în complexul de la Păltiniș se prelungește cu încă un weekend. Sâmbătă și duminică, pârtiile complexului vor fi deschise pentru amatori și asta nu e totul. Bazinul amenajat pentru Slide and Freeze va rămâne deschis și weekendul următor iar cei care cred că sunt suficient de rezistenți ca să încerce acvaplanarea lacului vor avea șansa să câștige o grămadă de premii oferite de partenerii complexului. Toate skipass-urile vor fi reduse cu 30% iar cei care totuși au decis să aghețe schiurile în cui până iarna viitoare se vor putea bucura de aer curat și soare, pe șezlongurile resortului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*