Nemții ne învață meserie

Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenţiei Federale a Muncii şi a Centralei de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn, a lansat programul „The job of my life“, prin care se urmăreşte promovarea mobilităţii ocupaţionale a tinerilor din ţările membre ale UE, Spaţiului Economic European, precum și Elveţia, interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie sau stagiatură.

Condiții de participare

În cadrul acestui program se pot înregistra şi pot beneficia de pregătire în cadrul unor companii din Germania, pe o perioadă de 3 ani, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care: dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de master); până în momentul înregistrării nu au locuit în Germania pe o perioadă mai mare de 3 luni; nu au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară. Programul de formare profesională duală presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/săptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri de formare profesională între 8 – 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.

Selecție la Sibiu

În perioada 20 – 21 ianuarie, experţii Serviciului de Plasare Internaţională (ZAV) Rostock vor veni la Sibiu. Acțiunea va avea drept scop recrutarea de tineri care vor urma cursuri de ucenicie în meseriile de zidar, constructor drumuri, bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant. Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate sunt aşteptate până pe 19 ianuarie la sediul AJOFM Sibiu, strada Morilor nr. 51 A, et. 4, cam. 440. Mai multe informații se pot obține și la telefon: 0269/21.08.82 (interior 119) sau 0269/23.77.19, ori prin e-mail:
viorica.pastor@sb.anofm.ro.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat