Nici cu plugușorul, nici cu mărțișorul! Noul termen de finalizare a lucrărilor de la „Regina Maria”: 15 martie

Șantierul de la Școala Gimnazială „Regina Maria” va mai dura câteva săptămâni, deși ar fi trebuit finalizat la 31 decembrie 2018. Dacă, pe dinafară, mansarda pare aproape gata, au mai rămas totuși de executat multe lucrări de interior.Din cauza spațiului insuficient, copiii învață în două schimburi.

„Termenul contractual de execuție a lucrărilor de mansardare a școlii «Regina Maria» s-a prelungit până în 15 martie 2019, prin act adițional. Prelungirea a fost necesară și justificată de întârzierile cauzate de vremea ploioasă din lunile iunie – iulie, dar și de lucrările neprevăzute. Precizăm că lucrările rămase în curs nu vor afecta orele de curs, elevii întorcându-se în școală într-un program în două schimburi.

Până în prezent, s-au executat lucrările de rezistență precum și 90% din finisajele exterioare. În interiorul mansardei s-a turnat șapa, s-au realizat compartimentările și s-a lucrat la instalațiile electrice, termice și sanitare.

Până în 15 martie se vor monta ușile, tavanele, parchetul și gresia. De asemenea, se va amenaja sistemul de alarmare în caz de incendiu și instalația de givrare. Se vor monta tablourile electrice, caloriferele și centrala termică.

După finalizarea acestei investiții, elevii școlii «Regina Maria» vor învăța într-un singur schimb, cel de dimineață”, a declarat Mirela Gligore, șef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing în cadrul Primăriei municipiului Sibiu, pentru Mesagerul de Sibiu.

La începutul anului trecut, municipalitatea a atribuit lucrările de mansardare parțială a Școlii Gimnaziale “Regina Maria” firmei Balor Cons SRL, printr-un contract în valoare de 2,48 milioane lei.

“Principalul beneficiu care rezultă din extinderea școlii este eliminarea învățământului în două schimburi. Elevii vor mai avea la dispoziție încă șase săli de clasă și trei laboratoare care, cu siguranță, vor îmbunătăți condițiile de studiu la o școală foarte solicitată, situată în centrul orașului”, a menționat primarul Astrid Fodor.

Contractul prevede mansardarea corpului B al clădirii, construcția unui acoperiș în două ape cu învelitoare din țiglă și amenajarea burlanelor pentru scurgerea apelor pluviale. Pentru iluminarea spațiului, se vor folosi lucarne și ferestre de tip Velux. De asemenea, sunt prevăzute lucrări la structura de rezistență, amenajarea instalațiilor electrice, sanitare și termice, dar și instalarea unui sistem de detecție și alertare la incendiu.

Noua mansardă va oferi un spațiu suplimentar de 702 metri pătrați, potrivit datelor puse la dispoziție de Primăria Sibiu după semnarea contractului.

Pentru siguranța elevilor, lucrările au fost demarate abia în 15 iunie 2018, când elevii au plecat în vacanța de vară, iar termenul de execuție a fost decalat. La începutul anului școlar, unii părinți nemulțumiți au protestat, iar Primăria a anunțat că lucrările sunt în grafic și a promis că ele se vor încheia pe 31 decembrie.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*