Ninsori şi viscol

Judeţul Sibiu se află, în aceste zile, sub avertizare de cod galben de ninsori şi viscol. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să evite pe cât posibil deplasările pe distanţe mari şi să îşi ia măsuri de precauţie suplimentare.

Avertizarea galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă până în această seară, la ora 23, dacă nu cumva va fi prelungită. Potrivit meteorologilor, se vor înregistra precipitaţii abundente iar vântul se va intensifica.

Recomandări

DSC_0140Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, cu anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc. De asemenea, oamenii legii îî sfătuiesc pe şoferi ca în timpul călătoriei să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de carosabil alunecos.

Măsuri de precauţie

De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate, respective ninsori, vânt, viscol, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, șoferii trebuie să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Poliţiştii, la datorie

În aceste zile, peste 200 de poliţişti din sistemul de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase şi peste 53 de autospeciale acţionează în misiuni pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Aproximativ 50 de poliţişti rutieri sunt la datorie în fiecare zi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi creşterea siguranţei în trafic, în activitate fiind sprijiniţi şi de poliţiştii din sistemul de ordine şi siguranţă publică. De asemenea, zece aparate radar sunt angrenate în activităţile curente de monitorizare a traficului.
subcomisar Luciana BALTEŞ | purtător de cuvânt IPJ Sibiu

„Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.”

Margareta LUPU
eta@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*