Piaţa centrală a comunei Biertan găzduieşte, până duminică, prima ediţie a festivalului de film horror şi fantastic „Lună Plină”. Fanii acestei nişe cinematografice „degustă” pelicule-reper ale genului, dar şi ţuică ardelenească pe săturate.

 

Festivalul a fost deschis, aseară, de două filme care au introdus spectatorii într-un univers cinematografic special – „Attack the Block”, fenomenul anului 2011 în materie de invazii extraterestre, şi o versiune restaurată digital a unuia dintre filmele-reper ale cinema-ului horror modern, „The Thing”.

Vinerea „neagră”

 

Proiecţiile-eveniment şi manifestările conexe vor continua până duminică. „Kill List”, fără doar şi poate, cel mai de succes film britanic independent al anului trecut, un omagiu sângeros adus clasicului „The Wicker Man”, va putea fi vizionat diseară, de la ora 21.30, la Cinema Vertigo. Proiecţia-concert a clasicului „Nosferatu”, aniversare a 90 de ani de la premieră, cu acompaniament live asigurat de cvartetul Einuiea, este programată tot astăzi, cu începere de la ora  21.30, în Grădina Mélies. „Juan de los muertos”, primul horror cu zombies cubanez, un văr hispanic al de-acum celebrului „Shaun of The Dead”, poate fi vizionat în aceeaşi seară, de la ora  23.30,  Cinema Vertigo. Un alt horror sud-african cu accente gore – „The Dead” – va rula dela ora 18, în Sala Karloff.

 

Ultima seară horror

 

Ultima seară rezervă alte surprize publicului amator de horror şi fantastic. Franţuzescul „Le village des ombres”, ce trimite, via tema relaţiei dintre aristocraţi şi tinereţea veşnică, la deja celebrele „Vidocq” şi „Le pacte des loups”, va fi proiectat mâine, de la 21.30, în Grădina Mélies. „Tunelul”, un film australian care rescrie regulile subgenului „found footage”, poate fi vizionat duminică, de la ora 21.30, la Cinema Vertigo. „Red State”, o satiră horror, va rula de la 18.00 în Sala Karloff, iar musicalul trash „The Rocky Horror Picture Show”, de la ora 23.30 , la Cinema Vertigo. În fine, pentru că lung-metrajele nu sunt totul, în fiecare zi de la 12.00, Sala Karloff îi aşteaptă pe amatori cu scurt-metraje alese pe sprânceană, gata să deschidă apetitul pentru mai mult.

 

1.400

de locuri sunt disponibile în cele două cinematografe în aer liber

 

Ateliere şi expoziţii

Astăzi şi mâine, între orele 11.00 şi 14.00, în spaţiul dintre zidurile cetăţii medievale Biertan, la Atelierele Fantastice „Luna Plină”, au loc workshop-urile de costum de film şi demonstraţii de machiaj special de film horror şi fantastic, susţinute de o echipă profesionistă cu o bogată experienţă în teatru şi cinema, formată din scenograful Dana Istrate şi make-up artist-ul Ioana Angelescu. Pe toată durata festivalului, cele două artiste vor avea deschisă o expoziţie personală cu obiecte de decor cinematografic, costume şi măşti de latex.

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*